Το κακό timing για τον Ολυμπιακό

Οι αποδοκιμασίες εν ώρα αγώνα δεν ήταν της παρούσης. Ειδικά όταν η πλειονότητα των αγωνιζόμενων δεν είχε την παραμικρή ευθύνη. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Είναι σαφές ότι ΚΑΙ οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μεγάλες ευθύνες για την απώλεια των στόχων της φετινής περιόδου Είναι δεδομένο ότι ΚΑΙ ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει το δικαίωμα να τους αποδοκιμάζει, όπως κατά κάποιον τρόπο έκανε η διοίκηση με την πρόσφατη σκληρή ομιλία και τα πρόστιμα Μαρινάκη. Για τους οπαδούς, μάλιστα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα (μην πούμε και υποχρέωση) να αντιδρούν στα κακώς κείμενα και πάντοτε να ονειρεύονται αλλιώς και συνεχώς καλύτερο τον Ολυμπιακό.

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι οργανωμένοι είχαν προγραμματίσει αυτή την αντίδραση στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο Καραϊσκάκη. Ήθελαν να εκφράσουν με έντονο τρόπο την πίκρα τους για τη φετινή παρουσία της ομάδας και την απώλεια του τίτλου, όπως και τη δυσαρέσκειά τους για την απόδοση της ομάδας και των ακριβοπληρωμένων παικτών της.

Μόνο που έτσι όπως είχε εξελιχθεί η βραδιά, αυτή η εκδήλωση αντίδρασης έμοιαζε άκαιρη. Η ομάδα κέρδιζε στο ημίχρονο με 3-0 και είχε κάνει ένα πολύ καλό 20λεπτο. Θα πει κάποιος ότι ο κόσμος περίμενε να εξασφαλιστεί η νίκη που ήταν απαραίτητη βαθμολογικά για την τρίτη θέση και μετά να βγάλει το πανό και να αρχίσει τα συνθήματα. Σωστό και καλά έκανε.

Όμως οι παίκτες που ήταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο δεν άξιζαν στην πλειονότητά τους τέτοια στάση, διότι απλούστατα δεν ήταν παρόντες στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Δεν έφταιγε σε τίποτα ο Χουτεσιώτης, ο Βρουσάι, ο Ανδρούτσος, ακόμα και ο Νικολάου που παίζει τώρα τελευταία. Ούτε ο Χατζισαφί με τον Μαρτίνς. Πολύ περισσότερο ο Βέργος, ο Ιγκόρ που μπήκαν αλλαγές στη διάρκεια του ματς. Από τους βασικούς ο Καρίμ αποθεώθηκε, ο Μιραλάς χειροκροτήθηκε στην αλλαγή του και άκουσε υπέρ του συνθήματα στο φινάλε. Άρα για ποιόν έπρεπε να γίνει απόψε αυτό που έγινε; Για τον Φορτούνη, τον Ομάρ, τον Ένγκελς και τον... Ρομαό; Για τον... Προτό που ήταν στον πάγκο και είναι κοσμαγάπητος αποκλείεται.

Οι περισσότεροι από τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού έχουν πάει σε διακοπές από τον... χειμώνα. Έχουν φύγει από την ομάδα. Οι Οφόε και Σεμπά είναι επίσης ήδη εκτός. Ο Πάρντο, ο Ζιλέ και ο Μποτία δεν ήταν στο γήπεδο και δεν υπολογίζονται. Για τον Μάριν και τον Τζούρτζεβιτς που ήταν στον πάγκο μαζί με τον Ταχτσίδη;

Γενικά υπάρχει ένα μπέρδεμα, το οποίο φάνηκε και στην εξέδρα αυτής της τελευταίας αναμέτρησης. Όπως υπήρχε μπέρδεμα γενικώς σε κάθε τομέα της ομάδας στη διάρκεια αυτής της σεζόν. Τώρα μετράει το παρόν και το μέλλον. Όσον αφορά στους παίκτες, παρόν και μέλλον ήταν αυτά τα παιδιά που εμφανίστηκαν απόψε στο γήπεδο. Κι αυτοί δεν έπρεπε να ακούσουν τίποτα άσχημο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα