Ευτυχώς ... που ο Ελ Αραμπί πήγε στο Κατάρ!

Ο Ελ Αραμπί είναι ένα «κόσμημα» για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν δεν πήγαινε στην Αραβία την προηγούμενη τριετία, το πιθανότερο είναι να μην τον βλέπαμε στον Ολυμπιακό.

Χατ τρικ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην Λαμία και με τρία γκολ το ένα πιο… δολοφονικό από το άλλο. Ο Μαροκινός έχει αποδείξει πολλάκις τη φετινή σεζόν ότι αποτέλεσε «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό, όταν έμεινε ελεύθερος από την Αλ Ντουχαϊλ και αρκετοί εξέφραζαν την ανησυχία τους για την κατάστασή του, επειδή προερχόταν από μία τριετία στο Κατάρ.

Τελικά, τους διέψευσε όλους τους αμφισβητίες του. Το να πετυχαίνει 18 γκολ σε 26 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι κάτι που δεν το συναντάς και τόσο εύκολα, ακόμα κι αν παίζει σε μία ομάδα που είναι φύσει επιθετική όπως ο Ολυμπιακός.

Έχει σκοράρει με όλους τους τρόπους τη φετινή σεζόν. Με… χορευτικό στο Κράσνονταρ, με κεφαλιά κανονιά στον Νόιερ, με «φωτοβολίδα» έξω από την περιοχή απέναντι στην Τότεναμ στο Λονδίνο, με πέναλτι πρόκρισης στο 87’ επί του Ερυθρού Αστέρα, με το δεξί, με το αριστερό… Και κυρίως έχει σκοράρει απέναντι σε μεγάλες ομάδες και σε σπουδαίους τερματοφύλακες. Οπότε, δεν περιμέναμε το ματς στην Λαμία για να... εκπλαγούμε με το χατ τρικ.

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: Οι «καπνισμένες κάννες» του Ελ Αραμπί!

Τα highlights του Λαμία - Ολυμπιακός 0-4 (vid)

Βλέποντας συνολικά την καριέρα του, μπορούμε να πούμε ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει αδικήσει τον εαυτό του! Στις 18 Ιουλίου 2016 άφησε την Γρανάδα για να πάει στην Αλ Ντουαϊλ στο Κατάρ σε ηλικία 29 ετών και έχοντας 44 γκολ σε 134 ματς στην Ισπανία Και όλα αυτά με μία ομάδα που έκανε φάσεις με το σταγονόμετρο. Αν δεν είχε πάει στο Κατάρ και παρέμενε στην Primera Division, τώρα πιθανότατα θα έπαιζε σε μεγαλύτερη ομάδα στην Ιβηρική και όχι στον Ολυμπιακό.

Προφανώς και η απόφασή του να πάει στο Κατάρ είχε να κάνει με το συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Άραβες. Στην Αλ Ντουαϊλ πέτυχε 76 γκολ σε 60 ματς και κέρδισε τον θαυμασμό των σεϊχηδων! Μετά από μία τριετία στο Κατάρ, αποφάσισε να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη. Έψαχνε ένα καλό συμβόλαιο και μία καλή προοπτική στην Ευρώπη. Η πρόταση του Ολυμπιακού εμφανίστηκε σαν δώρο εξ ουρανού. Το γεγονός ότι αδίκησε τον εαυτό του ο Ελ Αραμπί αφήνοντας πίσω την δόξα της Primera Division για την χλιδή της Αραβίας, τού άνοιξε κατά κάποιο τρόπο το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά.

Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι αυτό το λέμε, γιατί το καλοκαίρι του 2016 έχετε υπόψη σας ποια ομάδα ήθελε να τον πάρει από την Γρανάδα; Η Σεβίλλη… Πιστεύετε ότι δεν θα έκανε «παπάδες» στην Ανδαλουσία, όπου θα αγωνιζόταν σε μία ομάδα που επιτίθεται κατά ριπάς; Κατά συνέπεια θα ήταν δύσκολο να εμφανιστεί το καλοκαίρι στον Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία από τις πιο έξυπνες κινήσεις των τελευταίων ετών. Απέκτησε έναν φορ – «φονιά», έναν φορ που ακόμα και τα στατιστικά του δείχνουν ότι ετοιμάζεται να σπάσει τα κοντέρ και να φτάσει τα 30+ γκολ μέσα σε μία σεζόν!

Ας του πει ένα «ευχαριστώ» λοιπόν ο κόσμος του Ολυμπιακού που το καλοκαίρι του 2016 δεν πήγε στην Σεβίλλη και επέλεξε το Κατάρ. Αν έμενε στην Primera Division, μάλλον θα τον θαυμάζαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Αδίκησε τον εαυτό του πριν από τρία χρόνια, αλλά δικαίωσε τον Ολυμπιακό με την επιλογή του να ποντάρει πάνω του πριν από μερικούς μήνες χωρίς να δώσει σημασία σε όλους όσους ήταν διστακτική με μία τέτοια μεταγραφική κίνηση λόγω Κατάρ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα