Τα κάνει θρίλερ ο Άρης, τα μάτια του «14» ο Ολυμπιακός

Τι δείχνει η αγωνιστική συμπεριφορά του Άρη στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Οι ζημιές που κάνει μακριά από τη Θεσσαλονίκη πως τα φινάλε γίνονται δράμα.

 

Από το ξεκίνημα της σεζόν έχει αποδειχτεί πως κανένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Η ομάδα του Πειραιά το βράδυ υποδέχεται τον Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το αποψινό ματς είναι η αρχή της τριάδας "φωτιά" αφού ακολουθούν ΟΦΗ και ΑΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην έχει τον Γκάμα και τον Σάσα στη διάθεση της, αλλά έχει αποδείξει πως παραμένει ένας δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος μακριά από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Μπορεί να έχει αδυναμία να κάνει διπλό, αλλά δεν το έχει και σε τίποτα να κάνει ζημιές.

Οι έξι ισοπαλίες σε εννιά εκτός έδρας ματς λένε πολλά για τον Άρη της μία εκτός έδρας νίκης και των δύο χαμένων αγώνων. Είναι ματς που στον Ολυμπιακό πρέπει να έχουν τα μάτια τους "14", διότι το συγκρότημα του Ένινγκ έχει αποδείξει πως είναι ικανό να κάνει ζημιές.

Αν αναλύσουμε τα παιχνίδια του Άρη μακριά από το γήπεδο του θα διαπιστώσουμε πως τα τελευταία λεπτά των αγώνων γίνονται θρίλερ. Στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ ο Άρης έκανε στο 88' το 1-2 με τον Ματίγια και στο 90+9 δέχτηκε την ισοφάριση από τον Μίσιτς.

Στη Νέα Σμύρνη ο Άρης σκόραρε στο 85' με τον Ρόους και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 φεύγοντας με βαθμό από το ματς με τον Πανιώνιο. Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε στο 64' με τον Λάρσον, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 81' με πέναλτι του Μάνταλου για να φύγει και πάλι με βαθμό.

Στο Περιστέρι πάλι θρίλερ έγινε το ματς με τον Άρη. Ο Ατρόμητος έκανε το 2-1 στο 86' με πέναλτι του Μανούσου και ο Φετφατζίδης στο 90+2 διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σημειώστε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει και δύο λευκές ισοπαλίες στη Λάρισα και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης εκτός έδρας έχει νικήσει μόνο τη Ξάνθη με σκορ 1-0 με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 3', ενώ διπλό στα Πηγάδια έκανε και στο Κύπελλο με γκολ του Ιντέγε πάλι νωρίς (18').

Όσον αφορά στα δύο ματς που ηττήθηκε το ένα ήταν με τον Βόλο που έχασε 1-0 δεχόμενος το γκολ στο 55' από τον Γέντρισεκ και το άλλο με τον ΟΦΗ που αν και προηγήθηκε νωρίς (12', Ιντέγε) τελικά έχασε με 3-1.

Η συμπεριφορά του Άρη εκτός έδρας δείχνει πως είναι ομάδα, η οποία δεν παρατάει τα ματς. Τα παλεύει μέχρι το τέλος και είναι ικανή να κάνει ζημιές. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει τον αντίπαλο του και γι' αυτό ζητάει όχι απλά γρήγορο γκολ, αλλά και να τελειώσει το ματς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο στο τέλος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα