Όλα τα επιχειρήματα για την προπαγάνδα του ΠΑΟΚ εις βάρος Άρη και Ολυμπιακού!

Γιατί οι οπαδοί του Άρη έχουν πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ και όχι με τον Ολυμπιακό. Η προπαγάνδα του ΠΑΟΚ.

Να γράψω ένα θέμα με επιχειρήματα, όχι επειδή πρέπει να το γράψω, αλλά επειδή το πιστεύω. Εμείς εδώ είμαστε «ΦΩΣ», ιστορικά και παραδοσιακά με μια κατεύθυνση, αλλά άμα δεν πιστεύω κάτι, δεν γελοιοποιούμαι. Γράφει ο Θέμης Σινάνογλου.

Γίνεται μία προπαγάνδα στη Θεσσαλονίκη, μου τα λένε φίλοι μου Ολυμπιακοί εκεί αλλά και Αρειανοί, για το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη. Για να ρεφάρει ο ΠΑΟΚ τις αποκαλυφθείσες σχέσεις του με την Ξάνθη, με τον Βόλο και τις καταγγελίες Κούγια για άλλες ομάδες, το έχει ρίξει στις σχέσεις Μαρινάκη-Καρυπίδη που πράγματι είναι φιλικές.

Πονάει πολύ το ότι ο Άρης είναι η μόνη ομάδα που έκοψε το αήττητο του ΠΑΟΚ εδώ και 1,5 χρόνο και ότι όπου τον βρίσκει τον χτυπάει. Φέτος από τους 6 βαθμούς που διεκδίκησαν οι δύο ομάδες μεταξύ τους, ο ΠΑΟΚ έχασε τους 5! Με την ισοπαλία ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα και με τη νίκη του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επίσης πέρσι ο Άρης δεν έχασε στην Τούμπα, ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο Κύπελλο!

Και λένε για τον Ολυμπιακό ότι χάνει ο Άρης επίτηδες. Εδώ λοιπόν υπάρχουν δύο ειδών επιχειρήματα. Το ένα είδος επιχειρημάτων είναι λογικής και το άλλο είναι οι αριθμοί που είναι αμείλικτοι.

Ξεκινάμε από τη λογική. Ο Αρειανός δεν πασχίζει το ίδιο να αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό και το ίδιο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Διότι ο μεγάλος εχθρός του Άρη είναι ο ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο ανταγωνιστής του. Ζούνε στην ίδια πόλη, τσακώνονται μεταξύ τους, είτε πλάκες κάθε μέρα, είτε ξύλο με κόσμο που καταλήγει στο νοσοκομείο, ακούνε την προπαγάνδα του ΠΑΟΚ που έχει κυριαρχήσει λόγω των χρημάτων στα ΜΜΕ της πόλης, καταπιέζονται.

Και έχουν τα ίδια πρωταθλήματα ως σύλλογοι, 3 ο Άρης και 3 ο ΠΑΟΚ. Είναι λογικό λοιπόν όταν παίζει ο Άρης με τον ΠΑΟΚ, να γίνεται χαμός τις μέρες πριν το ματς, οι παίκτες και η διοίκηση να πιάνουν το κλίμα, και να τα δίνουν όλα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Πάμε παρακάτω. Τι είναι ο Ολυμπιακός για να του κόψει βαθμούς ο Άρης στο Καραϊσκάκη, καμία ομαδίτσα; Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα φέτος στο πρωτάθλημα και αυτό το βλέπουν όλοι. Ακόμα και οι ΠΑΟΚτσήδες. Πέρσι εγώ έβγαζα το καπέλο στην ομάδα του Λουτσέσκου. Φέτος όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη έχει νικήσει μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η προπαγάνδα του ΠΑΟΚ προσπαθεί να δηλητηριάσει τους Αρειανούς και να τους στρέψει εναντίον της διοίκησης της ομάδας τους και εναντίον του Ολυμπιακού.

Μέσα από τα ιστορικά αφιερώματα στο «ΦΩΣ», έχω ζήσει τι σημαίνει «ιερό ματς» και «ιστορική παράδοση νικών». Δύο παραδείγματα θα φέρω. Για να γίνει αντιληπτό γιατί ο Άρης που νιώθει καταπιεσμένος στην ίδια του την πόλη από τον ΠΑΟΚ, παίζει με ιερό φανατισμό απέναντι στον ΠΑΟΚ σε αντίθεση με άλλες ομάδες.

Ο Ολυμπιακός στα χρόνια του Κόκκαλη και του Μπάγεβιτς είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, καλύτερους παίκτες. Ήταν ομάδα Champions League που για 5 λεπτά δεν βρέθηκε στα ημιτελικά περνώντας τη Γιουβέντους.

Και όμως έχανε από την ΑΕΚ μέσα και έξω, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Είχαν βγάλει οι ΑΕΚτσήδες σύνθημα «σε βλέπει ο Ελευθερόπουλος και τρέμει γεια σου Ντέμη, γεια σου Ντέμη». Όποτε έπαιζε η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό το είχαν ιερή υποχρέωση να νικήσουν, υπήρχε μίσος λόγω της αρπαγής Μπάγεβιτς-Σαμπανάτζοβιτς και λίγα χρόνια πριν του Αλεξανδρή.

Το ίδιο μίσος υπήρχε και στους ΠΑΟΚτσήδες για τον Ολυμπιακό μετά την υπόθεση του Κούδα και για πάρα πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να νικήσει στην Τούμπα, και όχι μόνο δεν μπορούσε να νικήσει, αλλά έχανε.

Αυτά είναι τα επιχειρήματα της λογικής γιατί παίζει αλλιώς ο Άρης με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Πάμε τώρα και στους αριθμούς που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη λογική. Να δούμε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με τον Άρη πριν έρθει ο Καρυπίδης στον Άρη. Μήπως ήταν κάνας «κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού ο Άρης; Μήπως έκανε ο Άρης ζημιές στον Ολυμπιακό οι οποίες σταμάτησαν λόγω Καρυπίδη;

Μια φορά έχασε ο Ολυμπιακός παλιά από τον Άρη στο Καραϊσκάκη και έγιναν λαϊκά δικαστήρια! Ο μεγάλος Βαγγέλης Κουσουλάκης μου έχει πει ότι περίμενε κόσμος έξω από το γήπεδο να ορμήσει στους παίκτες και ότι αυτό το περιστατικό θα του μείνει αξέχαστο γιατί ο κόσμος δεν τον άγγιξε και κάποιοι φώναζαν «ρε είστε τρελοί, τον Βαγγέλη θα χτυπήσετε»;

Ο Άρης γενικώς δεν έχει καλή παράδοση με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και η καλύτερη ομάδα που είχαν στην πρόσφατη ιστορία τους στο ποδόσφαιρο, με παίκτες Εθνικής ομάδας μέσα, ένας Άρης που είχε αγγίξει την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1980, σκόνταψε πάνω στον Ολυμπιακό και έχασε τον τίτλο στο μπαράζ στο Βόλο. Ένας Άρης που στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό αλλά άτυχος.

Και μια που ανέφερα το μπαράζ του Βόλου, τώρα θυμήθηκα το πανό που είχαν αναρτήσει οργανωμένοι οπαδοί της ΘΥΡΑΣ 4 του ΠΑΟΚ στο μπαράζ του Ολυμπιακού με τον Άρη όπου εύχονταν καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό! Το μίσος και τα «ιερά ματς» που λέγαμε. Εκείνο το πανό μια ζωή το κοπανάνε οι Αρειανοί στους ΠΑΟΚτσήδες, ακόμα μέχρι σήμερα, και ας έχουνε περάσει 40 χρόνια! Είναι πραγματικότητα, δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω. Ακόμα μέχρι σήμερα, επί 40 χρόνια, συζητιέται στη Θεσσαλονίκη το πανό εκείνο.

Για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής σε όλες τις έδρες του Ολυμπιακού, πριν το προχθεσινό ματς, ο Ολυμπιακός είχε υποδεχτεί 55 φορές τον Άρη. Τη μεγάλη και ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ξέρετε πόσες φορές είχε νικήσει ο Άρης εκτός έδρας τον Ολυμπιακό; Μόνο 5! Ο Ολυμπιακός 40 νίκες, και 10 ισοπαλίες. Σε χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή ομάδα.

Όσο για τα 4 γκολ που έφαγε ο Άρης από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο. Καταρχήν, έβαλε 2 ο Άρης σε μια άμυνα του Ολυμπιακού που ως τώρα είχε δεχτεί μόνο 6 γκολ στο πρωτάθλημα. Και είναι η μόνη ομάδα που έβαλε 2 γκολ στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Για να δούμε όμως λίγο πιο παλιά που δεν υπήρχε Καρυπίδης στον Άρη. Ας πιάσουμε μια 7ετία στην οποία ο Άρης είχε καλή ομάδα και μερικές φορές έβγαινε στην Ευρώπη, και στην οποία 7ετία ο Ολυμπιακός δεν είχε και την καλύτερη δυνατή ομάδα.

Έτσι, για να το δούμε δίκαια. Από το 1990-1991 μέχρι το 1996-1997. Σε 7 σερί ματς Ολυμπιακός-Άρης, ξαναλέω όχι στα καλύτερά του ο Ολυμπιακός και όχι στα χειρότερά του ο Άρης, 6 νίκες ο Ολυμπιακός και 1 ισοπαλία. Αλλά με τι γκολ οι νίκες του Ολυμπιακού: Τρεις τεσσάρες και μία 5άρα! 5-1, 4-0, 2-0, 1-1, 2-1, 4-0, 4-0. Το προχθεσινό 4-2 πείραξε;

Να πιάσω μία 10ετία, την καλύτερη του Άρη, στην οποία ο Ολυμπιακός δεν μονοπωλούσε τα πρωταθλήματα, και στην οποία ο Άρης είχε ομαδάρα και διεκδικούσε τον τίτλο. Εδώ θα γίνει ακόμα πιο δυνατό το επιχείρημα ότι γενικώς ο Άρης με τον Ολυμπιακό δεν έχει καλή παράδοση, τι να κάνουμε τώρα, κάποια πράγματα έχουν ισχυρές παραδόσεις στο ποδόσφαιρο.

Σεζόν 1972-1973 μέχρι 1980-1981. Στα 10 ματς με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, 9 νίκες ο Ολυμπιακός! Και 1 νίκη ο Άρης. Στα καλύτερα χρόνια του Άρη.

Άμα βρουν λοιπόν κάνα Μαρινάκη να έχει αγοράσει τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Άρη, ας βγουν τα στοιχεία. Κανείς πρόεδρος επειδή είναι φίλος με έναν άλλο πρόεδρο δεν μπορεί να πει στους παίκτες του -και μάλιστα σε τόσους ξένους- «να κάτσετε να χάσετε». Και ειδικά σε μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο που έχει και βαρύ χέρι, και άμα διαρρεύσει τίποτα από κάνα παίκτη δυσαρεστημένο ο οποίος κάνει σχετική δήλωση, θα τον κυνηγάνε τον Καρυπίδη στη Θεσσαλονίκη και θα του απλώσουν πίσσα και πούπουλα.

Όσο για το ότι ο Καρυπίδης ήταν Ολυμπιακός, γιατί ο Ιβάν Σαββίδης στη Ρωσία ήταν ΠΑΟΚ;

Ο μεγαλύτερος παράγοντας ποδοσφαίρου Αρειανός, πήγε στην ΑΕΚ και έγραψε ιστορία. Μου το είχε πει και ο ίδιος ο Λουκάς Μπάρλος ότι ήταν Άρης πριν πάρει την ΑΕΚ. Και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ μου έχει πει ότι η ΑΕΚ του Μπάρλου ήταν η καλύτερη ΑΕΚ που έχει δει στη ζωή του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα