Κατατέθηκε η τροπολογία για Ξάνθη-ΠΑΟΚ: Αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, η οποία προβλέπει αφαίρεση βαθμών από 5 έως 10, κάτι που σημαίνει πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη αποφεύγουν τον υποβιβασμό.

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τροπολογία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από πέντε έως δέκα βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Η Κυβέρνηση μετατρέπει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης σε αφαίρεση βαθμών με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης. Η τροπολογία έχει κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές περιλαμβάνουν πρόστιμο, το οποίο θα ποικίλει ανάλογα με την περίσταση.

Δηλαδή τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη αποφεύγουν τον υποβιβασμό από τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα θα δεχτούν την εισήγηση της ΕΕΑ. Για την τροπολογία της Κυβέρνησης υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού, αφού πρόκειται για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

«Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει ένομμο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης.

Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα