Θα κάνει την ΑΕΚ του πιο «ελκυστική» ο Καρέρα;

Ο Μάσιμο Καρέρα βελτίωσε την άμυνα της ΑΕΚ, η «Ένωση» πήρε το πρώτο ντέρμπι μετά από 22 μήνες και πλέον καλείται να την κάνει θελκτικότερη για τον θεατή

Μιλώντας σε Ρωσικό μέσο ο Μάσιμο Καρέρα το παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε τόσο γρήγορα να έχει τόσο καλά αποτελέσματα στην ΑΕΚ.

Κάτι που ισχύει και για την πλειοψηφία του κοινού της «Ένωσης» και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της.

Ο 55χρονος Ιταλός, που ήρθε στα μέρη μας έπειτα από ένα χρόνο στο... ταμείο ανεργίας, μετά την αποπομπή του από την Σπαρτάκ Μόσχας (σ. παρότι την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Σούπερ Καπ του 2017), κατάφερε να συμμαζέψει τα ...ασυμμάζευτα, που είχε αφήσει πίσω της η λαίλαπα της σύντομης παρουσίας του Μιγκέλ Καρντόζο ,το περασμένο καλοκαίρι, στον πάγκο της «Ένωσης» και τα οποία δεν μπόρεσε – όσο κι αν, φιλότιμα, προσπάθησε – ο «καλός στρατιώτης» των «κιτρινόμαυρων» Νίκος Κωστένογλου.

Τι έκανε; Όχι κάτι πρωτότυπο, ή επαναστατικό, πάντως.

Ξεκίνησε από τα βασικά «κρατώντας τα μπόσικα»...

Ως γνήσιος Ιταλός, «ξεσκόνισε» τα κιτάπια της προπονητικής σχολής που πρεσβεύει και τα οποία μελέτησε για να πάρει το δίπλωμα του και σε πρώτη φάση «έδεσε» τα μετόπισθεν.

Πολλές φορές παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ακόμη και κόντρα σε θεωρητικά (κι όχι μόνο...) υποδέεστερους αντιπάλους.

Και κάνοντας το αποτέλεσμα... ευαγγέλιο του.

Έτσι δεν δίστασε την περασμένη Κυριακή προκειμένου να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό να βάλει τον Οικονόμου, τρίτο στόπερ, παρότι ήδη αγωνίζονταν οι (διακριθέντες) Βράνιες – Σβάρνας.

Το 1-0 επί των «πρασίνων» - πρώτη νίκη εναντίον τους μετά από 22 μήνες, αλλά κι έπειτα από 13 «άγονες» αναμετρήσεις κόντρα στους παραδοσιακούς αντιπάλους των «κιτρινόμαυρων» (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) - εκτός από την γκολάρα του Αραούχο έφερε την «σφραγίδα» της τακτικής του, που θέλει την ομάδα του πολύ «Ιταλική».

Ήτοι, πολύ «σφικτή»

Το είχε δείξει και κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 26 Γενάρη, όπου παρότι υπέφερε από την επιθετικότητα των «ερυθρολεύκων», δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν παρά ελάχιστα.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, του άφησε κάποια «σκοτωμένα» σουτ εκτός περιοχής.

Μόνο ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, μ’ ένα πέναλτι του Βιερίνια, έχει υποχρέωσει σε ήττα την ΑΕΚ του Καρέρα.

Η οποία – παρά τις συνεχόμενες απουσίες βασικών παικτών (π.χ Τσιγκρίνσκι, Ολιβέιρα) - έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της και παίζει στο ίδιο επίπεδο, ούσα, μάλιστα, αρκούντως «κυνική», αφού συνηθίζει να «χτυπά» στην πρώτη ευκαιρία που φτιάχνει και μετά διαχειρίζεται επιτυχώς την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Όλα αυτά έχουν ανεβάσει και το ηθικό του κόσμου της που ωστόσο λόγω DNA περιμένει να δει τις παρεμβάσεις του Ιταλού και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί διαχρονικά επαίρονται για τους μεγάλους επιθετικούς που έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας τους (Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς, Μαύρος κ.α) και για το επιθετικό της προφίλ, ενώ νοσταλγούν την ομάδα του Μπάγεβιτς (1989 - 1996), που διαχρονικά ανήκει στις καλύτερες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Xωράνε Ολιβέιρα, Λιβάγια κι Αραούχο στην 11αδα;

Έτσι παρά την ανακούφιση για το τέλος του αρνητικού σερί στα ντέρμπι θέλουν να δουν και θελκτικότερο θέαμα και προσδοκούν με την ανάρρωση του Ολιβέιρα να δουν μια ενδεκάδα όπου θα συνυπάρχουν τόσο ο Πορτογάλος όσο κι οι Λιβάγια - Αραούχο η οποία θα αποτελέσει εχέγγυο επιθετικότητας.

Γίνεται;

Θεωρητικά ναι, αν ο Μάνταλος πέρασει στην τρίαδα των χαφ. Ωστόσο εφόσον οι τρεις μπροστινοί είναι οι προαναφερθέντες μένει εκτός ο Βέρντε - που, παρότι του λείπει το «εύκολο γκολ» δίνει ταχύτητα, πλάτος, δημιουργικότητα κι απρόβλεπτο - αλλά κι ο βελτιωμένος, εσχάτως, Αλμπάνης.

Το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει να πειράξει ο Καρέρα ότι έχει φτιάξει, ή θα πάει στην έως τώρα «σφικτή» πεπατημένη.

Οψόμεθα...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα