Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς «έκοψε» τον Βάις

Εξ αρχής ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του για το αν θα μπορούσε ένας παίκτης από την ελεύθερη αγορά, όπως ο Βάις, να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό.

Αναμενόμενο… Τι κι αν οι Σλοβάκοι έστελναν το βράδυ της Πέμπτης (13/2) τον Βλάντιμιρ Βάις στον Ολυμπιακό; Προφανώς αυτό τους είχε πει ο 30χρονος εξτρέμ και αυτό υποστήριζαν οι συμπατριώτες του.

Ο Βάις στον Ολυμπιακό, αν δώσει το «ΟΚ» ο Μαρτίνς

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… ξενοδόχο. Όπου «ξενοδόχος» βάλτε Μαρτίνς. Ουσιαστικά

ο Πορτογάλος τεχνικός το είχε ξεκόψει μετά τη ρεβάνς με την Λαμία. Είχε πει ορθά-κοφτά ότι δεν βρίσκεις εύκολα έναν ποδοσφαιριστή από την αγορά των ελεύθερων που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα.

Ο Βάις πίεζε να έρθει. Ενδεχομένως είχε πάρει και κάποια μηνύματα από… Πειραιά μεριά ότι μπορούσε με κάποιον τρόπο να ξαναντυθεί στα ερυθρόλευκα, αρκεί φυσικά να συμφωνούσε ο προπονητής.

Το ρίσκο με την αγορά των «ελεύθερων»

Ο Μαρτίνς όμως ήταν ανένδοτος. Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, ξεκαθαρίζοντας στη διοίκηση ότι το κενό του Σουντανί θα καλυφθεί εκ των έσω. Άλλωστε, κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του ο Εμρέ Μορ. Επίσης, υπάρχει ο Βαλμπουενά, υπάρχει ο Λάζαρος που γύρισε, υπάρχει ο Λοβέρα, υπάρχει και ο σχηματισμός 4-4-2 που θα χρησιμοποιήσει σήμερα κόντρα στον Πανιώνιο χωρίς καθαρόαιμα εξτρέμ.

Άλλωστε και ο Σουντανί περισσότερο έπαιζε ως δεύτερος φορ παρά στα άκρα το τελευταίο διάστημα και για αυτό το λόγο ο Μαρτίνς είχε βάλει και τον Χασάν στη λίστα με τους αντικαταστάτες του Αλγερινού.

Τον Βάις τον μελέτησε ο Μαρτίνς και έκρινε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στα ματς που ακολουθούν. Απροπόνητος είναι επί της ουσίας εδώ και 1,5 μήνα που έφυγε από το Κατάρ. Δεν αναφερόμαστε καν στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού (σ.σ. έχει να παίξει από τον Οκτώβριο).

Θα χρειαζόταν μίνιμουμ ένα δίμηνο για να φτάσει στο 100% και μάλιστα εν μέσω αγώνων – φωτιά. Δεν υπήρχε λοιπόν λόγος να βάλει έναν «μπελά» από το πουθενά στο κεφάλι του ο Μαρτίνς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα