Στην πεζογέφυρα του Καλατράβα...

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για τον κορυφαίο τελικό που έχουμε ζήσει προτού καν αρχίσει. Νικητές είναι και οι δύο. Άλλωστε όποιος και να επικρατήσει θα έχει κάνει το νταμπλ, άρα μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμα και ο αγώνας.

Καλατραβάτε με κι ας κλαίω. Από την πεζογέφυρα της Μαγνησίας σε αυτή της Κηφισίας. Οι ίδιοι αντίπαλοι με τον περσινό αλησμόνητο τελικό του Βόλου. Μικρές διαφορές. Θα λείπει ο Κομίνης γιατί αποφασίστηκε να σφυρίξει ξένος διαιτητής προς τμήν των εξαιρετικών διαιτησιών που έγιναν φέτος από τους Έλληνες. Πρέπει να ξεκουραστούν ώστε να είναι έτοιμοι για τα ρεσιτάλ τους την επόμενη σεζόν. Θα λείπει και ο Μπέος, αλλά μπορεί και να μη λείπει. Άμα θέλει θα είναι στο γήπεδο, να βαυκαλιστεί για την επιτυχία του στο περσινό παιχνίδι που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων δεν γίνεται να επαναληφθεί. (Η επιτυχία, όχι ο αγώνας).

Μπορμπαλα-λαλα, λαλαλαλαλαλα στα μυαλά μας, θα ακούγεται από τις δύο πλευρές της εξέδρας, για τον Ισπανό διαιτητή που δέχτηκε να παίξει σε αυτόν τον τελικό, γνωρίζοντας ότι μπορεί να σφυρίζει στη συνέχεια μόνο στα τρένα της πατρίδας του. Ή να χρειαστεί να περιμένει κανά δίωρο στα αποδυτήρια μέχρι να αποφασίσει αν πρέπει να μετρήσει ή όχι κάποιο γκολ. Τα 6 χιλιάρικα που θα πάρει ως αποζημίωση θα τα ξοδέψει αμέσως κάνοντας το τραπέζι σε Μέσι και Ρονάλντο, ώστε να τους εξηγήσει τη διαφορά που υπάρχει στο ρυθμό ενός ελληνικού αγώνα από έναν της Primera.

Οι δύο προπονητές θα είναι σε απόσταση πριν και μετά το ματς. Οι συνεντεύξεις τους θα αποτελέσουν μνημείο ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης για τις μελλοντικές γενιές. Ο Χιμένεθ θα πει πόσο δίκαια πήρε η ΑΕΚ τον τίτλο και ο Λουτσέσκου πόσο άδικα τον έχασε. Αυτά πριν από τον τελικό. Μετά τον τεικό ο Χιμένεθ θα πει πόσο δίκαια πήρε το νταμπλ και ο Λουτσέσκου θα αναλύσει τη βαθμολογία και θα πει πόσο δίκαια πήρε το νταμπλ.

Οι οπαδοί θα είναι ήρεμοι. Θα έχουν κουραστεί από τις αντεγκλήσεις τους στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα και όπου αλλού βρεθούν μεταξύ τους ή με την Αστυνομία μέχρι να αρχίσει ο τελικός. Μην ανησυχεί κανείς, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Άλλωστε ό,τι κι αν συμβεί νικητές θα είναι και οι δύο. Στα δημοσιογραφικά οι συζητήσεις θα περιστραφούν γύρω από τα συστήματα των δύο ομάδων, θα γίνουν αναλύσεις για τις τακτικές, θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι του αγώνα. Εάν περιστραφούν και τίποτα καρέκλες, θα είναι επειδή είναι παλιές και θέλουν άλλαγμα. Περίστροφα δεν θα περιστρέφονται στον αγωνιστικό χώρο. Η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, δηλαδή τίποτα. Η εξυγίανση θα έχει θριαμβεύσει, όπως και οι συμμαχίες εναντίον του Ολυμπιακού.

Θα είναι ο δεύτερος καλύτερος τελικός Κυπέλλου όλων των εποχών μετά τον περσινό. Ό,τι (άλλο) και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να πλησιάσουν την αίγλη του Βόλου. Αγκαλιασμένοι όλοι, ο τίγρης, ο Ιβάν, το Κύπελλο, θα περάσουν την πεζογέφυρα και θα πάνε ήσυχοι για να δουν την Φουρέιρα. Μέχρι κι ο Περέιρα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα