Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μπα και η επιρροή του στην άμυνα

Ο Ουσεϊνού Μπα θα επανέλθει στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Οι τρομερές επιδόσεις του Σενεγαλέζου στόπερ.

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ανάσες στον Ουσεϊνού Μπα, τον οποίο κράτησε εκτός και επέλεξε να ξεκινήσει με τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Παπέ Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Είχε ανάγκη ο νεαρός Σενεγαλέζος από λίγη ξεκούραση, αφού είχε πάρει σερί ματς.

Βέβαια αποδεικνύεται πως με τον Σεμέδο έχει κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Η συνεργασία τους είναι άψογη και ο Πέδρο Μαρτίνς φυσικά θα τον επαναφέρει στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γουλβς. Και για τον αγώνα με τους «λύκους» μετρημένα κουκιά είναι η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Σισέ και Σεμέδο είναι αλήθεια ότι προβλημάτισαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και η επιστροφή του Μπα στο κέντρο της άμυνας είναι δεδομένη.

Ο Ουσεϊνού Μπα ξεκίνησε τη σεζόν και στην ιεραρχία των στόπερ ήταν αρκετά πίσω, αλλά στη συνέχεια κέρδισε έδαφος και εξελίσσεται σε μία πολύ σημαντική μονάδα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έχει κάνει 17 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Το απίστευτο είναι πως οι Πειραιώτες με τον Μπα στο αρχικό τους σχήμα έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μόνο το εντός έδρας παιχνίδι με την Άρσεναλ, ενώ έχουν κρατήσει το μηδέν σε δώδεκα παιχνίδια. Από τη στιγμή που πήρε φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό κατάφερε να καθιερωθεί και να δείξει ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα