Ποιον δεν θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός, αν ο Ματέο Γκαρσία έπιανε λιμάνι!

Ο Ματέο Γκαρσία ουσιαστικά επιβεβαίωσε στην Αργεντινή ότι είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά ας όψεται ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Λας Πάλμας. Ποιος παίκτης δεν θα έπιανε τελικά λιμάνι, αν ο Γκαρσία ντυνόταν στα κόκκινα.

Τέτοια εποχή που σοβαρή επικαιρότητα δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο παρά μόνο τα διάφορα σενάρια για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, κυκλοφορούν συνεντεύξεις που κρύβουν αρκετές παρασκηνιακές ιστορίες σε μεταγραφικής φύσεως ζητήματα.

Μία εξ αυτών ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Ματέο Γκαρσία στην Αργεντινή και στην οποία επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα είχε βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό, αλλά η Λας Πάλμας δεν είχε ανάψει το «πράσινο φως» για να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Ματέο Γκαρσία: Η συμφωνία για μεταγραφή και το σκληρό χτύπημα από Ολυμπιακό

Η αλήθεια είναι ότι ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος των νησιωτών, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ είχε βγάλει τα... συκώτια των ανθρώπων του Ολυμπιακού στις διαπραγματεύσεις. Πρώτα απ’ όλα τον Ματέο Γκαρσία τον ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς. Του είχε «γυαλίσει» από την περσινή σεζόν, όταν ο νεαρός Αργεντινός έπαιζε στον Άρη. Ο Μαρτίνς λοιπόν είχε προκρίνει την περίπτωσή του και ο Ολυμπιακός πάλευε να τον ξαναφέρει στην Ελλάδα περίπου τρεις μήνες.

Ωστόσο, ο Ραμίρες τη μία μέρα έλεγε ότι θέλει 1,5 εκ. ευρώ, την επόμενη 3 εκατομμύρια, την μεθεπόμενη ότι έχει σούπερ προσφορά 5 εκατομμυρίων από το Μεξικό και τελικά κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα με κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ο Ματέο Γκαρσία είπε ότι δεν πήγε με το ζόρι στο Βελιγράδι, ωστόσο, το ξέρουν και οι... πέτρες στο Λας Πάλμας ότι ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας δεν έκανε το χατίρι του ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντινός προτιμούσε να μετακομίσει στον Πειραιά παρά στο Βελιγράδι. Ως δεύτερη επιλογή είχε τον Ερυθρό Αστέρα. Τι να κάνει όμως; Η Λας Πάλμας τον έστειλε στον Ερυθρό Αστέρα.

Πάντως, αν ο Γκαρσία έπιανε λιμάνι, δεν θα είχε έρθει ένας άλλος Αργεντινός στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Μάξι Λοβέρα. Ουσιαστικά, ο Μαρτίνς στράφηκε στην περίπτωση του Λοβέρα όταν ο Γκαρσία χάθηκε οριστικά για τους Πειραιώτες. Αν ο πρώην άσος του Άρη ντυνόταν στα ερυθρόλευκα, τότε ο Λοβέρα δεν θα έκανε για πρώτη φορά στη ζωή του το υπερατλαντικό ταξίδι για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα