Ο «χρυσός» Ματ Ντάρμπισαϊρ

Ο Άγγλος πρώην άσος του Ολυμπιακού πήρε για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Κύπρο με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Τι κι αν διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ δεν σταματά να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και να σκοράρει… κατά ριπάς, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων προς το πρόσωπό του! Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού αγωνίζεται στην Κύπρο φορώντας τη φανέλα της Ομόνοιας και χθες έγραψε μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του στο σύλλογο, καθώς στη δεύτερή του σεζόν στην ομάδα ανακηρύχθηκε ισάριθμες φορές πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος!

Βρήκε δίχτυα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλων Λεμεσού και πέραν του ότι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0, παράλληλα έφτασε τα 23 τέρματα στην κατηγορία (προσπέρασε κατά ένα τον Φλοριάν της ΑΕΚ Λάρνακας) και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, κατακτώντας έτσι το «χρυσό παπούτσι». Ο ίδιος πανηγύρισε έξαλλα την πρωτιά του μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι την επιτυχία του αυτή χειροκρότησαν ακόμα και οι οπαδοί του Απόλλωνα Λεμεσού που βρίσκονταν στο «ΓΣΠ» - παρά την ήττα της ομάδας τους!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Ομόνοια διατήρησε την παράδοση που την θέλει να κυριαρχεί στον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού η εφετινή ήταν η 23η φορά που το «χρυσό» παπούτσι πήγε στα «χέρια» ποδοσφαιριστή της. Το απογοητευτικό, ωστόσο, για το σύλλογο είναι πως και τη φετινή περίοδο έμεινε μακριά από τη διεκδίκηση του «στέμματος», καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από τον Θρύλο στην Ομόνοια

Ο Άγγλος άσος, που λατρεύτηκε στη χώρα μας από τους φίλους του Ολυμπιακού ειδικά μετά το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ολοκλήρωσε ουσιαστικά την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2010. Δεν υπολογιζόταν από τον (τότε) προπονητή του Θρύλου, Ερνέστο Βαλβέρδε, και αποχώρησε από το «λιμάνι» για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Μπέρμιγχαμ ήταν αυτή που τον ενέταξε στο δυναμικό της με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Στο Σεν Άντριους και τους «μπλε» πέτυχε τρία γκολ σε 20 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και το επόμενο καλοκαίρι παρέμεινε στο Νησί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να αποκτά τα δικαιώματά του.

Στο διάστημα της παραμονής του στους «ξυλοκόπους» σκόραρε 12 φορές σε 51 αναμετρήσεις και έπαιξε δανεικός Όλνταμ και Μπλάκπουλ, ενώ το Μάη του 2014 ήρθε η στιγμή να αλλάξει και πάλι «στρατόπεδο» υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Ρόδεραμ, που μόλις είχε κερδίσει την άνοδό της στην Τσάμπιονσιπ μέσω των αγώνων μπαράζ της Λιγκ 1.

Με τα χρώματά της Ρόδεραμ έπαιξε δύο σεζόν και σημείωσε 18 τέρματα σε 74 εμφανίσεις, ώσπου το καλοκαίρι του 2016 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει και πάλι τα βρετανικά γήπεδα.

Η Ομόνοια τον πήρε στην Κύπρο και ο Άγγλος άσος από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις δεν σταμάτησε να βρίσκει δίχτυα. Αν και η ομάδα του τερμάτισε πέρσι στην πέμπτη θέσης της βαθμολογίας, ο ίδιος με 24 γκολ σε 33 αναμετρήσεις πήρε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ενώ φέτος διατήρησε τα πρωτεία στην κατηγορία και πρόσθεσε -στην ήδη πλούσια συλλογή του- ένα ακόμα «χρυσό παπούτσι». Ο Ντάρμπισαϊρ θα τιμηθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην ετήσια γιορτή βραβεύσεων στις 21 Μαΐου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα