Προσέφυγε στο CAS ο Ολυμπιακός, ζητάει τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης!

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε το βράδυ της Τρίτης (28/4) στο CAS και ζητάει με κάθε επισημότητα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Ο Ολυμπιακός έκανε πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει ότι θα πήγαινε την υπόθεση πολυιδιοκτησίας μέχρι τέλους. Ο ΠΑΟΚ που διατυμπανίζει εδώ και 14 μέρες ότι θα προσφύγει στο CAS, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει καμία κίνηση, είδε το βράδυ της Τρίτης (28/4) την πειραϊκή ΠΑΕ να καταθέτει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης τη δική του προσφυγή, ζητώντας τον υποβιβασμό του "Δικεφάλου" και της Ξάνθης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχοντας ως "όπλο" την τελεσίδικη απόφαση των ελληνικών αθλητικών δικαστηρίων και της ΕΕΑ ότι ο Ιβάν Σαββίδης ασκεί επιρροή και ελέγχει την Ξάνθη (οπότε υπάρχει πολυιδιοκτησία και με τη βούλα), θα ζητήσει από το CAS την ποινή που προβλέπεται με βάση το διεθνές αθλητικό Δίκαιο.

Μια ποινή που είναι υποβιβασμός χωρίς περιστροφές. Αυτό αναφέρουν οι πειθαρχικοί κώδικες της FIFA και πάνω εκεί θα πατήσει ο Ολυμπιακός.

Θα κοιτάξει δηλαδή να "καταρρίψει" την ποινή που επέβαλε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αφορούσε αφαίρεση βαθμών των δύο ομάδων, στηριζόμενη στην κυβερνητική τροπολογία - εξπρές που είχε περάσει αμέσως μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που έχει το δικαίωμα να παραστεί ακόμα και στην εκδίκαση μίας ενδεχόμενης προσφυγής του ΠΑΟΚ στο CAS (αν προσφύγει τελικά), έσπευσε να κάνει τη δική του κίνηση, δείχνοντας με βάση τους κανόνες και τους νόμους που διέπουν το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο, ότι έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να οδηγήσει το CAS στην απόφαση του υποβιβασμού των δύο συλλόγων.

Είχε το δικαίωμα να προσφύγει στην Λωζάνη και αυτό έπραξε. Όπως έχει δικαίωμα να παραστεί και ως "αντίδικος", όταν εκδικαστεί και η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS (όποτε τέλος πάντων την κάνει...).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα