Kαι ο Παναθηναϊκός στο CAS: Κατά της Πάρμα για τον Νίνη

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε προσφυγή στο CAS κατά της απόφασης της FIFA για την υπόθεση της μεταγραφής του Σωτήρη Νίνη στην Πάρμα. 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού ο οποίος διεκδικούσε 472.200 ευρώ με τους τόκους από την Πάρμα για τη μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη.

Το πειθαρχικό όργανο της FIFA έκρινε πως η νέα εταιρική/μετοχική σύνθεση της Πάρμα δεν έχει άμεση σύνδεση με το παλιό σχήμα της, το οποίο οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2013.

Ο Νίνης είχε πάει στην ιταλική ομάδα το καλοκαίρι του 2012 ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό αφού είχε συμφωνήσει μαζί της από τον Ιανουάριο για τριετές συμβόλαιο.

Ο Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του δικαιούταν ως χρηματικό αντίτιμο τα "τροφεία" του παίκτη, καθώς επρόκειτο για "προϊόν" των "πράσινων" ακαδημιών. Η Πάρμα όμως χρεοκόπησε ένα χρόνο μετά και έπεσε κατηγορίες.

Ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά τους 21 μέρες για να κάνει έφεση στο CAS, και να προσβάλλει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η προσφυγή κατατέθηκε (τα έξοδα ανέρχονται σε 20.000 Ευρώ), ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης θα πάρει τουλάχιστον 4-5 μήνες μέχρι να φτάσει στην «έδρα», καθότι αφορά οικονομική διαμάχη και από το CAS είθισται να δίνεται προτεραιότητα σε άλλες υποθέσεις.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα