Ο Βρύζας δεν απάντησε για τη συνάντηση Μελισσανίδη, Σαββίδη με 37 Ενώσεις στο «Μακεδονία Παλλάς»

Διαβάστε την κατάθεση του Ζήση Βρύζα ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση στην οποία 15 πρόσωπα κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.


O πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ και νυν συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Ζήσης Βρύζας, ανέφερε:

«Δεν θυμάμαι την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, είχαμε την αίσθηση ότι το σύστημα επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου. Στην ανακοίνωση αναφέρονταν ονόματα, του προέδρου της ΕΠΟ (Σαρρής), της λίγκας (Μώραλης) και το όνομα του κυρίου Μαρινάκη. Η ανακοίνωση είχε την αίσθηση ότι τα όρια του ανταγωνισμού στο ποδόσφαιρο δεν ήταν καθαρά. Είχαμε τη μετέπειτα πληροφορία ότι ο κύριος Σαρρής είχε συνάντηση με τον κύριο Μαρινάκη πριν εκλεγεί. Η αίσθηση των πραγμάτων ήταν αυτή που κατέθεσα στον κύριο ανακριτή. Έχουν περάσει χρόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ τις αλλαγές στις ΚΕΔ. Υπήρχε όμως ένας έλεγχος του Ολυμπιακού πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δεν μπορώ να πω με ποιον τρόπο συγκεκριμένα, είναι εκτίμηση δική μου. Νομίζω πως υπήρχαν δίαυλοι με τους διαιτητές. Δεν μπορώ να κατηγορήσω συγκεκριμένα.

Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τους διαιτητές. Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε επιρροή σε Δούρο και Μπριάκο. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο για έλεγχο Ολυμπιακού σε ομάδες. Αν ψάξει κάποιος για εκείνη την εποχή, μπορεί να δει αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών. Ο θεμιτός ανταγωνισμός πρέπει να διέπεται από αρχές, η αίσθησή μου είναι ότι τότε δεν υπήρχαν. Ως διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ τότε γνώριζα για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου. Ως ποδοσφαιριστής όχι.

Η αίσθησή μου ήταν ότι οι κύριοι δεν λειτουργούσαν με τον τρόπο που θα έπρεπε. Νομίζω ότι αν ισχύει συνάντηση παραγόντων της ΕΠΟ με τον κύριο Μαρινάκη στο ''Χίλτον'', δεν ήταν μία επίσημη, ανακοινώσιμη. Θεωρώ ότι μία συνάντηση θα υπέκρυπτε και πονηρές σκέψεις, μπορεί και όχι βέβαια. Είναι εκτίμηση δική μου».

Στη συνέχεια υπήρχε η εξής συνομιλία του Βρύζα με τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Βρύζας: «Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Αν γνώριζα, θα σας το έλεγα».

Δικηγόρος Μαρινάκη: «Είπατε ότι το γεγονός στο ''Χίλτον'' (αν συναντήθηκαν) είναι επιλήψιμο;».

Βρύζας: «Ένας υποψήφιος πρόεδρος ενός φορέα θα πρέπει να κατανείμει τις συναντήσεις με τρόπο που να αποδίδεται δικαιοσύνη».

Δικηγόρος Μαρινάκη: «Υπήρξε συνάντηση Σαββίδη με 15 ΕΠΣ, αυτό δεν σας έβαλε σε ανησυχία;».

Βρύζας: «Σας εξέφρασα τη δική μου άποψη. Για τη συνάντηση αυτή, αν είχα όλες τις λεπτομέρειες...».

Δικηγόρος Μαρινάκη: «Έγινε συνάντηση με Σαββίδη και Μελισσανίδη και 35+2 Ενώσεις στο ''Μακεδονία Παλλάς'', να μη θεωρήσω αποδεκτές τις συναντήσεις ενόψει εκλογών της ΕΠΟ».

Βρύζας: «Δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν η συνάντηση του κυρίου Μαρινάκη έγινε. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Υπήρξε μία περίοδος, για αυτή που καταθέτω ότι ήταν περισσότερη. Σας είπα τη δική μου αίσθηση».

Δικηγόρος Μαρινάκη: «Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό προς τους διαιτητές Κάκο και Μάνταλο. Τους πείραξε κανείς;».

Βρύζας: «Όχι».

Δικηγόρος Μαρινάκη: «Ερώτηση για φετινούς δανεικούς του ΠΑΟΚ προς Βόλο και Ξάνθη και αν υπάρχει εξάρτηση».

Βρύζας: «Το δικαστήριο πρέπει να γνωρίζει, η αίσθηση που έχω για δανεισμούς είναι ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Ο δικός μου ΠΑΟΚ μιλούσε για περιορισμό, δεν έγινε δεκτό το αίτημα».

Δικηγόρος Σπάθα: «Έχετε να πείτε κάτι για χειραγώγηση από τον πελάτη μου σε αγώνα Ολυμπιακός - Αστέρας το 2014;».

Βρύζας: «Δεν γνωρίζω κάτι. Για τον Σπάθα ως διαιτητή κρατάω τις επιφυλάξεις μου, αλλά καθαρά από τεχνική άποψη, όσον αφορά την ποιότητά του. Δεν έχω τίποτα ώστε να του προσάψω κάτι».

Ερώτηση από έδρα: «Ποιο άλλο όνομα εντάσσεται στο σύστημα;».

Βρύζας: «Δεν ξέρω για άλλα πρόσωπα. Κατέθεσα αυτά που είπα στον κύριο ανακριτή».

Ερώτηση από έδρα: «Ο κύριος Σπάθας παρά τα όσα είπατε είχε θετικές αξιολογήσεις, τι έχετε να πείτε;».

Βρύζας: «Η αξιολόγηση δεν γινόταν με αξιοκρατικό τρόπο. Πιθανόν να ήταν καλός διαιτητής. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η διοίκηση της ΚΕΔ δεν γινόταν με σωστό τρόπο».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα