Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 16-7: Με ηγέτη και σκόρερ τον Φιλίποβιτς

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 16-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά για τη 2η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών. Έξι γκολ ο Φιλίποβιτς, τέσσερα ο Φουντούλης, για τον νταμπλούχο που δέχθηκε μόλις δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Φιλίποβιτς να σκοράρει δύο γκολ στο πρώτο δίλεπτο (2-0), βρήκε τέρματα από τον Φουντούλη (πέναλτι) και τον Γενηδουνιά (κόντρα με ασίστ του Χιώτη άσου), ήταν εξαιρετικός αμυντικά ενώ στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλων Σμύρνης με τους Σολανάκη (κέρδισε την αποβολή και σκόραρε ο ίδιος στον παραπάνω), Γούνα (περιφέρεια) μείωσε στο γκολ.

Φιλίποβιτς: «Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα φέτος»

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Μουρίκη να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα από φουνταριστό και τον Φουντούλη στην κόντρα να γράφει το 6-3, αλλά στη συνέχεια έχασε έναν παραπάνω (έβγαλε ο Γαλανόπουλος) για το 7-3.

Βλάχος: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Φιλίποβιτς»

Ο Απόλλων έμεινε στο ματς σε αυτό το σημείο και ο Γούνας στα μισά της περιόδου με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μείωσε σε 6-4 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με τον Μπούσλιε στο δοκάρι (7-4), μετά την έξοχη ασίστ του Φιλίποβιτς, ο οποίος έκανε το 8-5, αφού πρώτα είχε γράψει το 7-5 ο Βίτσκοβιτς. Ο νταμπλούχος είχε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και ο Γενηδουνιάς με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια έκανε το 9-5 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός με ένα καταπληκτικό γκολ του Φίλιπ Φιλίποβιτς (ένα ακόμη) 5.07 για το τέλος της τρίτης περιόδου πήγε τη διαφορά στα πέντε γκολ (10-5), σε ένα διάστημα όπου η άμυνά του ήταν εξαιρετική. Ο Φουντούλης στον παραπάνω έκανε και το 11-5 με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μην μπορεί να ακολουθήσει...ο Ζερδεβάς απέκρουσε και πέναλτι του Γούνα δύο λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου και ο Δερβίσης έγραψε το 12-5, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να κυκλοφορεί εξαιρετικά την μπάλα.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Σέρβο...φονιά Φίλιπ Φιλίποβιτς να σημειώνει ένα ακόμη φανταστικό γκολ από την περιφέρεια (13-5) ενώ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και σκόραρε για το 14-6, ενώ γκολ πέτυχε και ο νεαρός Γκίλλας (3.29 για το φινάλε της αναμέτρησης) για το 15-6, σε ένα ματς όπου τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Ολυμπιακό να κάνει εξαιρετικό ματς και στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάνει στη νίκη με 16-7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 16-7

Οκτάλεπτα: 4-3, 5-2, 3-0, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 6, Σύρμας, Γκίλλας 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροβ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 2, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα