Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-12: «Πάρτι» Γενηδουνιά, Φιλίποβιτς στον Λαιμό (highlights)

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Ντίνο Γενηδουνιά, Φίλιπ Φιλίποβιτς επικράτησε 12-9 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό, στο πρώτο ντέρμπι της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 2-0 με τους Φουντούλη, Φιλίποβιτς αλλά ο ΝΟΒ απάντησε γρήγορα με τους Σκουμπάκη, Καλογερόπουλο (2-2), με τον Δερβίση να δίνει και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-3).

Η Βουλιαγμένη στα πρώτα 2.30 λεπτά της δεύτερης περιόδου όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πέρασε και μπροστά. Βρήκε λύσεις στην επίθεση ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ξανά άστοχος στον παραπάνω και δεν είχε ρυθμό. Ο Τρούλος ισοφάρισε με πέναλτι (3-3) και ο Κουρούβανης, 5.45 για το τέλος της δεύτερης περιόδου έγραψε το 4-3 ενώ ο Παπάριτς πριν συμπληρώσουμε τρία λεπτά αγώνα στο δεύτερο οκτάλεπτο πέτυχε και το 5-3!

Ο Γενηδουνιάς με γκολ στον παραπάνω μείωσε στο γκολ (5-4) με την ομάδα του Πειραιά να προσπαθεί να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση σε ένα κολυμβητήριο δύσκολο και ιδιαίτερο. Και πάλι στον παραπάνω ο Σέρβος άσος Φιλίποβιτς έκανε το 5-5 με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει, έχοντας καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω σε αυτό το σημείο του αγώνα, σε αντίθεση με τον ΝΟΒ. 2/8 οι γηπεδούχοι στον παραπάνω, 4/6 οι φιλοξενούμενοι που είχαν ζητήματα με τις ποινές.

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Φιλίποβιτς στον παραπάνω (είχε χαθεί ο πρώτος σε αυτή την περίοδο) έδωσε το προβάδισμα ξανά (5-6) ωστόσο στη συνέχεια αποβλήθηκε με τρίτη ποινή ο Γραμματικός και ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε (6-6). Ο Μουρίκης πήρε αποβολή και πέναλτι και ο Φιλίποβιτς έγραψε το 7-6, με τον Σέρβο να φτάνει τα τέσσερα γκολ, ωστόσο ο Σκουμπάκης στην κόντρα ισοφάρισε (7-7) σε ένα οκτάλεπτο με ποινές, ένταση και διαμαρτυρίες. Ο Γενηδουνιάς στον παραπάνω και πάλι έγραψε το 8-7 για τον Ολυμπιακό ενώ εκτέλεσε τον Τζωρτζάτο με τον ίδιο τρόπο για το 9-7 (1.42 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Ο ίδιος, ο Γενηδουνιάς ήταν αυτός που έκανε και το 10-7 για τον Ολυμπιακό με τρίτο του σερί τέρμα (τέταρτο συνολικά) έξι λεπτά για το τέλος του αγώνα, αλλά ο Καπότσης άμεσα απάντησε (10-8). Ο Γενηδουνιάς που είχε πάρει...φωτιά, με πέναλτι (το κέρδισε ο Μουρίκης) έκανε το 11-8 και ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα με τέταρτο διαδοχικό του γκολ! Ο Φουντούλης έκανε το 12-8, με τον Μυλωνάκη στο τέλος να διαμορφώνει το τελικό 12-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-4, 2-3.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Τρούλος 1, Πάπαριτς 1, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Ο Μαυράκης «καθάρισε» στο τέλος τον Απόλλωνα

Στο άλλο ματς του γκρουπ, ο Πανιώνιος επικράτησε 12-11 εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει 11-11, στο 1.45 πριν από τη λήξη με τον Γκουσάροφ. Στα 15 δευτερόλπετα πριν από το φινάλε, όμως, ο Μαυράκης πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Πανιώνιο, εν μέσω διαμαρτυριών των γηπεδούχων που υποστήριξαν ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 5 λεπτά ο Πανιώνιος είχε εκτός αγώνα με τρεις ποινές επτά παίκτες τους Μοσκόφ (κορυφαίος σκόρερ με 4 γκολ), Δήμου Τάκη, Καλαϊτζή, Κοπελιάδη, Καπετανάκη, Μουρατίδη, Μπουζαλά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-12

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 4-4, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μουζαλάς, Ζουρίδης, Σπούνερ 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 4, Δήμου Τάκης, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μαυράκης 1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα