Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 17-7: Και τώρα το νταμπλ (highlights)

Ο Ολυμπιακός…καθάρισε τον Απόλλωνα Σμύρνης (17-7) στον Πειραιά και προκρίθηκε με 2-1 νίκες στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 πόλο των ανδρών.  

Ένας…αγριεμένος Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα Σμύρνης που μπορεί να ισοφάρισε τη Δευτέρα (16/5) τη σειρά σε 1-1 αλλά στον τρίτο ημιτελικό, οι πρωταθλητές έκαναν επίδειξη δύναμης (17-7), πήραν αυτό που ήθελαν, πέρασαν στους τελικούς και τώρα πάνε για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον αγώνα της Δευτέρας (16/5) ήταν πιο αποτελεσματικός στην άμυνα. Είχε πάθος, διάθεση και θέληση και έτσι ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα στις αρχές του αγώνα. Βέβαια και ο Ολυμπιακός είχε ξανά ζητήματα με τη ζώνη του Απόλλωνα αλλά όταν κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, χτύπησε στην κόντρα και είχε καλές επιλογές ξέφυγε με 4-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης που δεν μπορούσε να σκοράρει σε εκείνο το σημείο, στο δεύτερο οκτάπεπτο, κατάφερε να βρει λύσεις από τη θέση του φουνταριστού και να μειώσει σε 4-3. Ο Ολυμπιακός όμως διατήρησε τη διαφορά των δύο τερμάτων (6-4) στο τέλος της περιόδου, με τον Απόλλωνα να χάνει τον Γαρδίκα (αποβολή με αντικατάσταση).

Μουρίκης, Φιλίποβιτς πήγαν το ματς με δύο γρήγορα τέρματα στο τρίτο οκτάλεπτο στο 8-4, με τους πρωταθλητές να παίζουν ωραίο και γρήγορο πόλο. Ο Γωνιωτάκης στον παραπάνω μείωσε σε 8-5, ωστόσο ο Φιλίποβιτς με πέναλτι πήγε ξανά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5). Ο Γκουσάροφ έκανε το 9-5 για τον Απόλλωνα που σε αυτό το διάστημα βρήκε λύσεις στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Γωνιωτάκης με ένα εντυπωσιακό σουτ 2.26 για το τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε ακόμη περισσότερο (9-7). Ο Φουντούλης με πέναλτι απάντησε αμέσως (10-7) για τον Ολυμπιακό που είχε λύσεις επιθετικά αλλά στην άμυνα μετά το πρώτο οκτάλεπτο δεν ήταν το ίδιο καλός.

Ο Φουντούλης ξανά – αυτή τη φορά από την περιφέρεια – έκανε το 11-7 με το τρίτο του τέρμα στο παιχνίδι, 28’’ πριν από το τέλος. Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Δεληγιάννης σε αυτή τη φάση είδε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και έπρεπε να αποβληθεί αλλά δεν έβγαινε, ζητώντας εξηγήσεις από τον διαιτητή. Τελικά ύστερα από λίγα λεπτά αποχώρησε και ο αγώνας συνεχίστηκε.

Ο Μουρίκης με υπέροχο τρόπο από τη θέση του φουνταριστού πήγε τη διαφορά για πρώτη φορά στα πέντε γκολ (12-7) ενώ ο Δερβίσης έγραψε και το 13-7 και ξέσπασε, τελειώνοντας ουσιαστικά τα πάντα. Ο Φουντούλης 5.58 για το τέλος πέτυχε το 14-7 με τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει μέσα στο νερό, με τον Χρυσοσπάθη να σημειώνει και το 15-7 ενώ ο Γκίλλας στην κόντρα πέτυχε το 16-7. Ο Χρυσοσπάθης διαμόρφωσε το τελικό 17-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 5-3, 6-0.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 3, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης: Βασίλης Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Τουρκομένης, Κότσκαρ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα