Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 10-9: Ο Θρύλος το πρώτο βήμα για το νταμπλ (highlights)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 10-9 στον Πειραιά τη Βουλιαγμένη και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών. Τη Δευτέρα (8/5, 18.00) στον Λαιμό ο δεύτερος αγώνας.

Έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν την αναμέτρηση από το ξεκίνημα, είχαν το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε απέναντι στη Βουλιαγμένη που πάλεψε στην τελευταία περίοδο και μάζεψε το σκορ από 10-5 σε 10-9 (!), ωστόσο ο Θρύλος άνοιξε το σκορ και έκανε το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα και το νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3/3 στον παίκτη παραπάνω και τελείωσε το ματς με 4/14 αλλά δεν…πλήρωσε.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός με τους Φουντούλη (3 γκολ), Μουρίκη (1 φανταστικό γκολ και δύο κερδισμένες ποινές) να είναι εξαιρετικοί πήρε τον έλεγχο. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με 3/3 στον παραπάνω και ήταν μπροστά με 3-1, 4-1, 5-2. Η Βουλιαγμένη που είχε ζητήματα στην άμυνα με παίκτη λιγότερο, στην επίθεση βρήκε λύσεις με τον Καλογερόπουλο (2 γκολ) ενώ ο Κουρούβανης μείωσε σε 5-3 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με γκολ από τους φουνταριστούς (Μουρίκης 6-3, Φάρμερ 6-4) αλλά στη συνέχεια τον πρώτο λόγο τον είχαν οι άμυνες και οι κακές επιλογές και από τις δυο ομάδες στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός που τελείωσε την πρώτη περίοδο με 3/4 είχε στο τέλος του ημιχρόνου 3/8 αφού δεν σκόραρε στη δεύτερη (0/4) ενώ ο ΝΟΒ είχε 0/3! Συνολικά είχαμε στο δεύτερο οκτάλεπτο 0/7 στον παίκτη παραπάνω και από τις δυο ομάδες. Ο Γενηδουνιάς από την περιφέρεια 1.03 για το τέλος του ημιχρόνου πέτυχε το 7-4 και η διαφορά πήγε και πάλι στο +3.

Εντυπωσιακός στην άμυνά του ο Ολυμπιακός και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Μάνο Ζερδεβά στο τέρμα να είναι φανταστικός. Η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να πλησιάσει, προσπάθησε, πάλεψε αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το ματς και πήραν κι αυτό το οκτάλεπτο με 2-1. Ο Γενηδουνιάς πήγε τον τελικό για πρώτο φορά στο +4 (8-4). Ο Τρούλος μείωσε σε 8-5 από την περιφέρεια ενώ ο Μουρίκης στον παραπάνω πέτυχε το 9-5. Ο φουνταριστός του Ολυμπιακού σε αυτό το οκτάλεπτο πήρε ανάσες και στα δύο μέτρα προσπάθησε να βοηθήσει ο αμυντικός Γούβης (ο Κολόμβος είναι εκτός λόγω τραυματισμού). Η Βουλιαγμένη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το κακό διάστημα του Ολυμπιακού στην επίθεση που δεν φάνηκε καθόλου λόγω της εξαιρετικής άμυνας των Πειραιωτών.

Ο Φιλίποβιτς με πέναλτι που κέρδισε ο φανταστικός Κώστας Μουρίκης, πέτυχε και το 10-5 για τον Ολυμπιακό πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε 30 δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο. Ο Νικολαΐδης απάντησε άμεσα για τον ΝΟΒ (10-6) ενώ ο Γούντχεντ στον παραπάνω μείωσε σε 10-7 (6.30 για το τέλος της αναμέτρησης) και ο Τρούλος ακόμη περισσότερο (10-8, 5.22 πριν από τη λήξη), με την ομάδα του Πειραιά να μένει στο 10-5…

Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις επιθέσεις στον παραπάνω χαμένες, έδωσε δικαιώματα και η Βουλιαγμένη με τον Παπασηφάκη μείωσε στο γκολ (10-9) 39 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Το σουτ του Φουντούλη 8'' πριν από τη λήξη έβγαλε σε κόρνερ ο Τζωρτζάτος, ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα και πήρε τη νίκη με 10-9.


Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-1, 2-1, 1-4.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Δήμου, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 2, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα