Το ρεκόρ του Ολυμπιακού στους αγώνες με αντίπαλο τον Εθνικό!

Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου προετοιμάζεται για το ματς της Τετάρτης με αντίπαλο τη Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι για το Τσάμπιονς Λιγκ, προερχόμενος από το άνετο 15-7 επί του Εθνικού το περασμένο Σάββατο.

Ένα ακόμη Πειραιώτικο ντέρμπι που κατέληξε στην κόκκινη πλευρά, όπως συμβαίνει εδώ και 128 μήνες! Ο Ολυμπιακός το Σάββατο με τη νίκη επί του Εθνικού, δεν πανηγύρισε μόνο την 149η σερί επιτυχία του στην Α1 ανδρών αλλά και την 22η διαδοχική επί των «κυανόλευκων».

Για παραπάνω από μια δεκαετία, τα ντέρμπι του Πειραιά είναι... κατακόκκινα, με τον πρωταθλητή Ευρώπης του Θοδωρή Βλάχου να γιορτάζει ένα ακόμη τρίποντο στο πρωτάθλημα στο φινάλε του α’ γύρου.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά δείχνει το πόσο έχει ανοίξει η ψαλίδα τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους δυο συμπολίτες. Μάλιστα για να βρούμε την τελευταία ήττα του Ολυμπιακού από τον Εθνικό θα πρέπει να πάμε πίσω στην άνοιξη του 2008.

Συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 2008, στον τρίτο τελικό της σειράς των πλέι οφ, ο Εθνικός κέρδισε 7-5 τον Ολυμπιακό και μείωσε σε 2-1 νίκες. Βέβαια στον τέταρτο τελικό οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το ματς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Η ουσία είναι πως από τον Απρίλιο του 2008, ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί 22 φορές με τον Εθνικό και δεν έχει ούτε ισοπαλία. Μετρά 20 νίκες (17 κανονική περίοδος και 3 πλέι οφ) για πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο Ελλάδας σε αυτούς τους 128 μήνες!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα