Απόλυτος ο Ολυμπιακός, πήρε και τον Εθνικό (19-7)

Την 160η διαδοχική νίκη του στην Α1 ανδρών (κανονική περίοδος και πλέι οφ) πανηγύρισε απόψε ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής Ευρώπης κέρδισε 19-7 τον Εθνικό και ολοκλήρωσε τη regular season  για μία ακόμη φορά με το απόλυτο των νικών (22).  

Τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Σπαντάου στο Βερολίνο για το LEN Champions League, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία για ένα καλό τεστ με αντίπαλο τον Εθνικό του Φάνη Κουντουδιού που θα βρίσκεται στα πλέι οφ. Ο κόουτς Βλάχος αν και δεν είχε στα πλάνα του τους Μουρίκη, Μπούσλιε, δοκίμασε κάποια πράγματα ενόψει Σπαντάου ενώ πάνω από ήθελε η ομάδα να βρει ρυθμό μετά τη διακοπή και του πρωταθλήματος και τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας στο Ζάγκρεμπ (Europa Cup).

O Ολυμπιακός με τον Γενηδουνιά να σκοράρει στην κόντρα και από την περιφέρεια (υπέροχο σουτ), πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Θαλασσινός μείωσε για τον Εθνικό με σουτ από το πεντάμετρο αλλά ακολούθησε ένα γρήγορο 2-0 (Σκουμπάκης περιφέρεια, Γούνας στην κόντρα) για το 4-1 (α’ περίοδος).

Με τέρμα του Γούνα στην κόντρα ξεκίνησε και το δεύτερο οκτάλεπτο για τους πρωταθλητές Ευρώπης (5-1), που δέχθηκαν ένα «φτηνό» γκολ από τον Φώσκολο (5-2). Ο Νικολαΐδης στην επόμενη φάση κέρδισε το πέναλτι και ο Φουντούλης έγραψε το 6-2 για τον Θρύλο. Ο Χιώτης περιφερειακός έβγαλε ασίστ σε κόντρα επίθεση για τον Χαλυβόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 7-2 (2.57 για το τέλος του ημιχρόνου). Με κόντρα είχαμε και το 8-2 (1.26 πριν από το φινάλε της δεύτερης περιόδου) με «δράστη» αυτή τη φορά τον Αργυρόπουλο. Ο Ομπράντοβιτς 11’’ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με όμορφο σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 9-2.

Πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε ένα λεπτό στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Γούνας στον παίκτη παραπάνω (πανέξυπνη πάσα Ομπράντοβιτς) ανέβασε τη διαφορά στα οκτώ γκολ (2-10). Ο Θαλασσινός απάντησε αμέσως για τον Εθνικό (3-10) με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω των παικτών του Κουντουδιού σε τέσσερις επιθέσεις ενώ ο Φώσκολος και πάλι από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 4-10, σε ένα σημείο όπου οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ένα μικρό σερί 2-0. Ο Ομπράντοβιτς στα μέσα της περιόδου με γκολ στον παραπάνω (2/3) έγραψε το 4-11 και στη συνέχεια ο Φουντούλης με τρία διαδοχικά τέρματα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα δέκα γκολ (4-14).

Ο Γαλανόπουλος (απέκρουσε και πέναλτι του Καλαϊτζή στα μέσα του οκταλέπτου) ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο αντί του Πάβιτς ενώ ο Νικολαΐδης με όμορφο γυριστό από τη θέση του φουνταριστού πέτυχε το 15-4. Ο Φουντούλης με το πέμπτο προσωπικό του τέρμα έκανε το 16-4 (κόντρα επίθεση), με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν ζεστοί και έτοιμοι για την αναμέτρηση με τη Σπαντάου το ερχόμενο Σάββατο. Ο Μπεριστιάνος 3.06 πριν από το τέλος του αγώνα, σκόραρε το πέμπτο τέρμα του Εθνικού (5-16) ενώ ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα με σουτ στον παίκτη παραπάνω νίκησε τον Γαλανόπουλο (6-16). Ο Ομπράντοβιτς με ένα ξαφνικό σουτ από την περιφέρεια σημείωσε το 17-6 ενώ ο Αργυρόπουλος με υπέροχη προσπάθεια και τελείωμα διαμόρφωσε το 18-6 (55’’ πριν από το τέλος). Ο Φώσκολος το φουνταριστό έκανε το 18-7 που δεν ήταν το τελικό σκορ αφού ο Νικολαΐδης πέντε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 19-7 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-5, 2-5, 3-5.

Εθνικός: Φώσκολος 3, Θαλασσινός 2, Μπεριστιάνος 2.

Ολυμπιακός: Φουντούλης 5, Γούνας 3, Ομπράντοβιτς 3, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος 2, Σκουμπάκης 1, Χαλυβόπουλος 1, Νικολαΐδης 2.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα