World League: Η Σερβία του Μίτροβιτς νίκησε την Κροατία των Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς (12-11)

Στο κατάμεστο ανοιχτό κολυμβητήριο του Βελιγραδίου «Bazen Tašmajdan», η Σερβία του Στέφαν Μίτροβιτς του Ολυμπιακού επικράτησε 12-11 της Κροατίας των Μάρο Γιόκοβιτς, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς, κατέκτησε το χρυσό στο World League και εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό όπου οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (Μίτροβιτς, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς), σκόραραν από μία φορά, η Σερβία πήρε την Κροατία 12-11 με γκολ-πέναλτι του Φίλιπ Φιλίποβιτς 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τελικού. Ένα ακόμη χρυσό για τον «ερυθρόλευκο» Μίτροβιτς, ασημένιοι οι Κροάτες Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς!

Τρεις μεταγραφές: Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς, Μπουλούμπασιτς στον Ολυμπιακό!

Η Κροατία ξεκίνησε καλύτερα με τους Μπουλιούμπασιτς, Γιόκοβιτς να σκοράρουν με το…καλημέρα. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ στον τελικό με γκολ στον παραπάνω. Το 0-2 έκανε Βουκίτσεβιτς για να μειώσει ο Τσουκ σε 1-2 για τη Σερβία. Ο Γιόκοβιτς όμως με πέναλτι στο φινάλε της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε το 1-3.

Γιόκοβιτς - Μπουλιούμπασιτς - Μίτροβιτς: Η νέα... Αγία Τριάδα του Ολυμπιακού!

Στη δεύτερη περίοδο, η Κροατία μπήκε με γκολ (1-4) αλλά στη συνέχεια η Σερβία ήταν καταιγιστική με τον «ερυθρόλευκο» Στέφαν Μίτροβιτς να σκοράρει όπως και οι Φιλίποβιτς, Μάντιτς, Πρλαΐνοβιτς. Ο τελικός γύρισε με τους γηπεδούχους να παίρνουν και το προβάδισμα με δυο γκολ (6-4) και τον Βουκίτσεβιτς να μειώνει σε 6-5 (σκορ ημιχρόνου).

Ο ίδιος (Βουκίτσεβιτς) ισοφάρισε για την Κροατία στην κόντρα, 5.04 για το τέλος της τρίτης περιόδου (6-6) και ο Φάτοβιτς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Ιβάν Τούτσακ (6-7), 2.52 για την ολοκλήρωση του οκταλέπτου. Ο αριστερόχειρας της Προ Ρέκο, Ντούσαν Μάντιτς ισοφάρισε (7-7) για να διαμορφώσει το 7-8 ο Άντρο Μπούσλιε από την περιφέρεια, με την Κροατία να έχει επιστρέψει.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους (8-8 Γιάκσιτς στον παραπάνω) αλλά η Κροατία απάντησε με τον ίδιο τρόπο (ο φουνταριστός Βρλιτς έκανε το 8-9 στον παραπάνω) για να ισοφαρίσει για τους Σέρβους και πάλι ο Μάντιτς (9-9). Ο Βουκίτσεβιτς όμως που έκανε μεγάλο ματς για την Κροατία σκόραρε εκ νέου για το 9-10 (4.11 για το φινάλε). Ο Μπίγιατς είπε όχι στον Πρλαΐνοβιτς αλλά τον κέρδισε στη συνέχεια ο Φιλίποβιτς για το 10-10 (2.52 για το τέλος). Ο ίδιος, ο αριστερόχειρας που παίζει κι αυτός στην Προ Ρέκο, με γκολ από την περιφέρεια πέτυχε το 11-10 (1.05 για το τέλος του μεγάλου αγώνα). Η Κροατία δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και έφερε το ματς στα ίσα με τον Βουκίτσεβιτς (11-11) 29’’ πριν από το τέλος. Το χρυσό όμως πήγε στα χέρια της Σερβίας και του Στέφαν Μίτροβιτς με το γκολ-πέναλτι του Φίλιπ Φιλίποβιτς 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 5-2, 1-3, 5-3

ΣΕΡΒΙΑ: Γκόικο Πιγιέτλοβιτς, Μάντιτς 4, Στογιάνοβιτς, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ 1, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς, Βίκο, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 4, Πρλαΐνοβιτς 1, Στέφαν Μίτροβιτς 1, Μπράνισλαβ Μίτροβιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπίγιατς, Μπένιτς, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Βουκίτσεβιτς 5, Μπούσλιε 1, Μίλος, Βρλιτς 1, Σέτκα, Γκαρσία, Μάρτσελιτς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα