Χάρης Παυλίδης στο «ΦΩΣ»: «Στο ΣΕΦ μπορούμε να γίνουμε η ομάδα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά!»

Όλα όσα μπορούσα να ρωτήσω τα ρώτησα. Βγαίνουν ειδήσεις, παρασκήνιο, για το πριν και το μετά. Ο κορυφαίος προπονητής πόλο στις γυναίκες στην Ευρώπη πήρε μέσω του Ολυμπιακού κορυφαίο συμβόλαιο οικονομικά στην Εθνική Κίνας. Χάρης Παυλίδης στο «ΦΩΣ».

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Είναι μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έχω πάρει. O πρωτομάστορας της εκπληκτικής ομάδας του Ολυμπιακού, αυτός την έφτιαξε και ξεπέρασε τη Βουλιαγμένη που έπαιρνε όχι μόνο τα ελληνικά πρωταθλήματα αλλά και τα ευρωπαϊκά, αυτός έκανε τον Ολυμπιακό βασιλιά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Φεύγει και πάει στην Εθνική Κίνας με 500.000 ευρώ για δυόμισι χρόνια, αυτά είναι κορυφαία λεφτά στο παγκόσμιο γυναικείο πόλο!

Μου έδωσε μια συνέντευξη γεμάτη ειδήσεις. Είμαι υπέρ της οικονομίας πια στις συνεντεύξεις, δεν θέλω τα κείμενα να κουράζουν. Πιστεύω όμως ότι έπρεπε να τα ρωτήσω όλα αυτά και ρώτησα όσα έπρεπε. Έφυγε ογκόλιθος. Του είπα στην αρχή «να ξέρεις, με τιμάει αυτή η συνέντευξη». Και μου απάντησε «κι εμένα με τιμάει».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 13/1/2022

«Ήμουν Άρης, έγινα Ολυμπιακός»

Δέκα πρωταθλήματα, τα οκτώ σερί, δύο Ευρωλίγκες, ένα Λεν Τρόφι, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, Κύπελλα Ελλάδας, Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Τα πήραμε όλα.

Τι είναι ο Ολυμπιακός το 2007 όταν τον αναλαμβάνεις;

Τριτοτέταρτος. Δεν διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Από πού ήρθες;

Από τη Γλυφάδα. Ήμουν τρία χρόνια εκεί προπονητής.

Πίστευε κανείς τότε ότι ο Ολυμπιακός θα ξεπερνούσε τη Βουλιαγμένη που ήταν στην κορυφή του ευρωπαϊκού πόλο;

Αν το πίστευε κανείς δεν το ξέρω. Εγώ όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, ήξερα τη δυναμική που είχε ως σύλλογος και πίστευα ότι κάποια στιγμή θα σπάσουμε το κατεστημένο της Βουλιαγμένης. Να πω την αλήθεια, όμως, ούτε εγώ περίμενα ότι θα παίρναμε τόσα τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με ποιους παράγοντες ήρθες στον Ολυμπιακό ως προπονητής;

Με πρόεδρο Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, με Γρηγόρη Δέδε και Άκη Λογοθέτη που ήταν μάνατζερ στο αντρικό. Θα ήθελα να πω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ, ο Ολυμπιακός πρωτοέφτιαξε γυναικείο πόλο τη δεκαετία του '80 με τον Στέλιο Κουντουδιό που ήταν παλιός παίκτης του Ολυμπιακού και ο γιος του τώρα είναι προπονητής στον Εθνικό στους άντρες. Ο Φάνης Κουντουδιός. Φίλος μου.

Τι ομάδα ήσουν μικρός;

Άρης.

Από αρειανή οικογένεια στη Θεσσαλονίκη;

Ναι.

Έγινες Ολυμπιακός;

Η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Ύστερα από τόσα χρόνια, τόσα που ζήσαμε, και ως παίκτης και ως προπονητής. Ο Άρης είναι η κληρονομιά που αφήνει ο πατέρας.

Η άμυνα που ανακάλυψε εκείνος παγκοσμίως

Πες μου για την πρωτοποριακή άμυνα. Είχα βγάλει την Αλεξία Καμμένου, μεγάλη αντίπαλος, είχε πει ύμνους για εσένα. Είχα βγάλει τη νυν προπονήτρια της Βουλιαγμένης, τη Μελιδώνη, που είναι μια ζωή στη Βουλιαγμένη, ύμνους είπε και εκείνη για εσένα. Εξήγησε στον κόσμο τι είναι αυτή η άμυνα.

Είναι μια άμυνα που απομονώνει τον φουνταριστό από το να πάρει την μπάλα, πέφτει το βάρος δηλαδή ομαδικά στο να μην πάρει την μπάλα ο φουνταριστός, έτσι απελευθερώνεται ο αμυντικός του φουνταριστού και πάει λίγο πιο πίσω σαν δεύτερος τερματοφύλακας! Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο γυναικείο πόλο: η τερματοφύλακας -δηλαδή θέση που είναι η πιο σημαντική στο πόλο, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες- έχει το μειονέκτημα ότι είναι πιο κοντή από τους άντρες, πιο μικρή σωματικά από τους άντρες, αλλά πρέπει να υπερασπιστεί το ίδιο τέρμα! Βρήκα λοιπόν έναν τρόπο να βοηθήσω την τερματοφύλακα να μην πέφτει όλο το βάρος πάνω της και να μοιράζεται το φορτίο, την ευθύνη, μαζί με άλλη παίκτρια.

Και ενώ το είπαν οπισθοδρομικό, μετά το αντέγραψαν!

(χαμογελάει). Δουλέψαμε πολύ για να το μάθουν όλα τα κορίτσια αυτό. Το ακολούθησαν αρκετές ομάδες, είτε ακριβώς ίδιο είτε με μικρές διαφορές. Η Εθνική Ιταλίας λόγου χάρη το έπαιξε ακριβώς ίδιο με εμάς! Η Πάντοβα, επίσης, ακριβώς ίδιο με εμάς.

Πριν από εσένα το είχαν κάνει άλλοι;

Όχι.

Η καλύτερη τερματοφύλακας στον κόσμο Άσλεϊ Τζόνσον και ο Ολυμπιακός

Έχω να σε ρωτήσω πολλά για το μυθικό συμβόλαιο που δίνουν οι Κινέζοι και για το παρασκήνιο, καθώς και για το πώς θα πορευτεί τώρα ο Ολυμπιακός. Πες μου όμως πρώτα: τη συνέντευξη της Άσλεϊ Τζόνσον που πήρα τη διάβασες;

(γελάει). Τη διάβασα.

Δέχτηκα κάποια σχόλια στα σόσιαλ ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη τερματοφύλακα στον κόσμο... Είναι η Τζόνσον η κορυφαία ή έκανα λάθος που την έγραψα έτσι;

Λοιπόν (σκέφτεται). Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι η κορυφαία στον πλανήτη. Τα προσόντα της είναι απίστευτα. Έχει σώμα αντρικό με γυναικεία χάρη, με πλαστικότητα και ελαστικότητα.

Χαίρομαι που δεν λαϊκίζεις.

Επίσης είναι πάρα πολύ γρήγορη. Αλλά το έχω πει και στις αθλήτριές μου, η Τζόνσον έχει χτυπητές αδυναμίες και όποτε παίξαμε αντίπαλοι τις εκμεταλλευτήκαμε. Βρήκαμε τον τρόπο να την εκθέσουμε. Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι δεν είναι η κορυφαία στον κόσμο.

Της δίνει ο Εθνικός σπίτι με πισίνα και γυμναστήριο. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει ποτέ σε παίκτρια τέτοια πράγματα;

Όχι, δεν έχουμε δώσει.

Πού τα βρίσκει τα λεφτά ο Εθνικός;

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Αλλά δεν είναι μόνο το οικονομικό. Στον Ολυμπιακό δεν θα το κάναμε αυτό με την πισίνα και το γυμναστήριο για μία μόνο, αλλά για όλες.

Τη θέλουμε την Τζόνσον; Είπε μόνη της στη συνέντευξη που μου έδωσε ότι ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό. Μονοετές είναι το συμβόλαιό της. Εσύ αν έμενες, θα την έπαιρνες;

Κατά καιρούς είχαμε την ευκαιρία να την αποκτήσουμε. Δεν υπάρχει αθλήτρια στο γυναικείο πόλο που να μην ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό! Έχουμε φτάσει στο σημείο οι κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο να θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό! Αν θα την έπαιρνα;

Ναι, σε ρωτάω ξεκάθαρα.

Αυτήν τη στιγμή μάλλον όχι. Έχουμε εδώ και χρόνια δύο πολύ καλές τερματοφύλακες. Τη Χρυσή και την Ιωάννα. Αν όμως σταματούσε μία από τις δύο ή πάθαινε κάτι, θα ήταν η Τζόνσον μακράν η πρώτη μου επιλογή!

«Στο δικό μας κολυμβητήριο μπορούμε να περάσουμε σε τίτλους την Οριζόντε»

Έχεις διαβάσει τα ρεπορτάζ μου για το κολυμβητήριο στο ΣΕΦ;

Τα είχα διαβάσει, ναι.

Κάποτε, μου είχες πει οφ δε ρέκορντ -ή εσύ μου το είχες πει ή ο Κουντούρης, δεν θυμάμαι- ότι αν έχετε δικό σας κολυμβητήριο, θα παίρνετε το ευρωπαϊκό κάθε χρόνο.

Εγώ σου το είχα πει.

Και ο Κουντούρης μού το είχε πει, τώρα το θυμήθηκα. Να το πούμε και δημόσια;

Το όνειρο όσων ασχολούμαστε με το πόλο του Ολυμπιακού -και στους άντρες και στις γυναίκες- ήταν πάντα να έχει ο Ολυμπιακός μία δική του πισίνα. Πάμε έξω τόσα χρόνια και βλέπουμε τι προπονητήρια και τι πισίνες έχουν οι αντίπαλοί μας και μας πιάνει το παράπονο. Όταν ο Ολυμπιακός αποκτήσει τις πισίνες του στο ΣΕΦ -το οποίο είναι ιδανική τοποθεσία- θα αλλάξει επίπεδο και θα γίνει ειδικά στις γυναίκες η ομάδα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά!

Κάτσε, αυτό που μου είπες τώρα είναι τίτλος για τη συνέντευξη. Ποια είναι η πρώτη σε ευρωπαϊκά;

Η Οριζόντε.

Πόσα έχει;

Οκτώ.

Δεν είμαστε μακριά.

Όχι, δεν είμαστε μακριά. Ας μας φτιάξουν το κολυμβητήριο στο ΣΕΦ και σε μια δεκαετία θα τους περάσουμε! Και εδώ θα ήθελα να σημειώσεις ότι η Τσιλιγκίρη, η πρόεδρος στο ΣΕΦ, έκανε μεγάλη δουλειά, αυτά είναι έργα που θα μείνουν στην Ιστορία για τον Ολυμπιακό.

Ούτε εσύ ούτε ο Θόδωρος Βλάχος κατ' ιδίαν πιστεύατε στην αρχή τα ρεπορτάζ.

Ήμασταν δύσπιστοι γιατί έχουμε ακούσει πάρα πολλά τόσα χρόνια για το κολυμβητήριο... Όμως αυτό που θα γίνει στο ΣΕΦ είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός σε άντρες και γυναίκες. Θα μπορούν πλέον να γίνονται μεγάλα τουρνουά εδώ και να διεκδικούμε τους ευρωπαϊκούς τίτλους στην έδρα μας, όπως πηγαίναμε τόσα χρόνια εμείς και παίζαμε στις έδρες άλλων... Να ξέρεις, ειδικά στο γυναικείο πόλο, οι διαφορές μεταξύ 7-8 ομάδων είναι μικρές. Οι λεπτομέρειες μπορούν να δώσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Δεν είναι όπως στο αντρικό που λίγες ομάδες είναι αρκετά πάνω από τις άλλες.

Σε έχω δει σε άθλιες συνθήκες να δουλεύεις, στην ανοιχτή δημοτική πισίνα με βροχή, έχω δει σε λιακάδες παππούδες και γιαγιάδες να κολυμπάνε στην ίδια πισίνα με τις αθλήτριες του Ολυμπιακού, τρελά πράγματα. Στενοχωριέσαι που δεν θα ζήσεις ως προπονητής το νέο κολυμβητήριο;

Εννοείται. Διότι ήταν όνειρο ζωής για εμένα να φτιάξουμε το δικό μας κολυμβητήριο και να μπω ως προπονητής του Ολυμπιακού εκεί. Ας γίνουν οι πισίνες όμως και δεν πειράζει.

Πότε έκλαψες για τον Ολυμπιακό;

Έχω στενοχωρηθεί αρκετές φορές, θυμάμαι να είμαι έτοιμος να τα παρατήσω όλα!

Λόγω διαιτησίας στην Ευρώπη;

Το τελευταίο που θα κατηγορήσω ως προπονητής είναι η διαιτησία. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Πρώτα θα κατηγορήσω τον εαυτό μου.

Έχω μάθει από πηγή στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι σε ήθελε και η ΚΟΕ για προπονητή της Εθνικής γυναικών, σε είχε ζητήσει από τον Κουντούρη ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Στην αρχή του καλοκαιριού έγινε αυτό, εξήγησα στον πρόεδρο της ΚΟΕ που ήταν παλιός συμπαίκτης μου ότι σε εκείνη τη φάση υπήρχαν κάποια θέματα που δεν γινόταν να τα ξεπεράσω. Με τίμησε με την πρότασή του, δεν έχω κανένα παράπονο από εκείνον, γνωρίζω ότι εκείνος μπορεί να έχει παράπονα από εμένα...

Ήθελε μόνο να είσαι στην Εθνική ή σε άφηνε και για τον Ολυμπιακό παράλληλα με την Εθνική; Όπως τελικά άφησε με χίλιες πιέσεις τον Θόδωρο Βλάχο.

Ήθελε να είμαι μόνο στην Εθνική γυναικών.

Περίμενες τόσο μεγάλη πρόταση από την Κίνα;

Οικονομικά; Όχι. Αν και στην Εθνική του Καναδά όταν πήγα παράλληλα με τον Ολυμπιακό ήταν καλά τα χρήματα, δεν έχει καμία σχέση το συμβόλαιο με την Κίνα.

Είναι λεφτά που δύσκολα δίνονται στο παγκόσμιο πόλο;

Ναι, είναι από τα μεγαλύτερα συμβόλαια που υπάρχουν στο γυναικείο πόλο παγκοσμίως. Αλλά δεν είναι μόνο το οικονομικό. Καλούμαι σε μία πρόκληση, να φτιάξω πάλι κάτι από την αρχή, ό,τι είχα κάνει με τον Ολυμπιακό, αλλά σε διαφορετικό επίπεδο. Να χτίσω πάλι κάτι από την αρχή. Διότι από την Εθνική Κίνας που έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μού είπαν ότι οι 9 παίκτριες από τις 13 έχουν αποχωρήσει.

Τι έκανε η Κίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Βγήκε όγδοη. Ενώ ρίχνουν λεφτά, δεν έχουν καλά αποτελέσματα, κατά τη γνώμη μου δεν είχαν κάνει και τις καλύτερες επιλογές σε προπονητές. Επίσης είναι δύσκολο γιατί το κέντρο του παγκόσμιου πόλο είναι στην Ευρώπη.

Πότε σου έγινε η πρόταση;

Πρόσφατα, στα μέσα του Δεκέμβρη.

Πώς έγινε;

Δεν ήμουν η πρώτη τους επιλογή νομίζω, όμως δεν τους έκατσε η πρώτη τους επιλογή και έτσι ήρθαν σε εμένα.

Μου αρέσει που είσαι ειλικρινής. Έγινε διαπραγμάτευση στο οικονομικό;

Όχι (γελάει).

Πώς έγινε;

Τους ζήτησα κάποια λεφτά για να μου πουν «όχι»! Σκέφτηκα «εντάξει, θα μου πουν “όχι” και δεν θα έχω το βάρος ότι αφήνω τον Ολυμπιακό ή ότι απέρριψα μια τεράστια πρόταση».

«Ευχαριστώ δημόσια τον Θόδωρο Βλάχο, για εμένα είναι μέσα στους τρεις καλύτερους προπονητές στον κόσμο»

Ξέρω από τον Θόδωρο Βλάχο ότι ήταν μεγάλο αγκάθι για να πάει έξω το ότι ήταν αξιωματικός. Κι εσύ στο Λιμενικό δεν είσαι;

Ναι, είμαι στο Λιμενικό.

Και τι θα γίνει;

Θα πάρω μία άδεια άνευ αποδοχών στην αρχή και αν όλα πάνε καλά στην Κίνα θα πρέπει να φύγω από το Λιμενικό.

Αυτό δεν είναι άλλη μια δύσκολη απόφαση;

Στη ζωή κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Είναι δύσκολο, αλλά δεν θέλω μετά από τόσα χρόνια να με κρατήσει το Λιμενικό πίσω στην καριέρα μου.

Πρέπει να είσαι εκεί μόνιμα, ε;

Ναι, διότι εκεί δουλεύουν στην Εθνική σαν σωματείο. Είναι όλο τον χρόνο εκεί και κάνουν προπόνηση. Προ κορονοϊού έβγαιναν έξω πολύ συχνά για προετοιμασία και αγώνες. Όμως τώρα με τον κορονοϊό δεν βγαίνουν και ξέρεις είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα στην Κίνα, δεν αστειεύονται με τον κορονοϊό. Όμως όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, θα ερχόμαστε πολύ συχνά στην Αθήνα για προετοιμασία.

Σε ποια πόλη θα μείνεις;

Νομίζω στο Πεκίνο θα είναι η βάση μου. Αλλά θα πηγαίνουμε και στη Σανγκάη και στην Τιαντζίν που είναι μισή ώρα από το Πεκίνο.

Είπες πριν ότι το κέντρο του παγκόσμιου πόλο είναι η Ευρώπη. Οι Αμερικανίδες όμως παίρνουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ναι, γιατί έχουν μια δεξαμενή αθλητριών στο πόλο τεράστια. Μόνο η Ρωσία ίσως μπορεί να τους ανταγωνιστεί σε αυτό το κομμάτι. Όταν εμείς λόγου χάρη έχουμε 1.000 πολίστριες σε όλη την Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μόνο στην Καλιφόρνια 25.000 (!), δεν είναι λογικό να βγάζουν περισσότερα ταλέντα; Και να σου πω κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος, αλλά το ξέρουμε οι εντός των τειχών.

Να μου πεις ό,τι θες.

Την τεχνογνωσία που έχουν οι ΗΠΑ στο πόλο την είχαν πάρει από τον Ολυμπιακό. Όταν είχαμε προπονητή τον σπουδαίο Στάμενιτς, ήταν παίκτης του Ολυμπιακού τότε ο Αρόγιο. Όταν γύρισε στις ΗΠΑ ο Αρόγιο, μετέφερε εκείνο το σύστημα δουλειάς στον Κάιλ Κοπ που ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική γυναικών των ΗΠΑ. Πήραν εκείνο το σύστημα και δούλεψαν πάνω σε αυτό. Τα αποτελέσματα φάνηκαν μετά το 2010. Ρώτησα και την Τζόρνταν Ράνεϊ που παίζει σε εμάς, έχω ρωτήσει κι άλλες, και μου το έχουν επιβεβαιώσει.

Δηλαδή η αρχή των πάντων στον Ολυμπιακό ήταν ο Στάμενιτς;

Για εμένα ναι. Και για πολλούς αθλητές του Ολυμπιακού που γίναμε προπονητές. Και ο Σάβιτς ο Σέρβος που είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, έχει πολύ κοντινή φιλοσοφία με τον Στάμενιτς.

Και ο Βλάχος αυτό λέει;

Ο Θόδωρος είναι πολύ φίλος μου και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια διότι είχαμε τρομερή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μου είπε ποτέ «όχι» σε ό,τι κι αν ζήτησα. Και θέλω να επισημάνω ότι ο Θόδωρος ήρθε στον Ολυμπιακό, βελτίωσε τον Ολυμπιακό αλλά βελτίωσε πολύ και τον εαυτό του ως προπονητή. Οι επιτυχίες που έχει κάνει με τον Ολυμπιακό και την Εθνική δεν είναι τυχαίες. Για εμένα είναι αυτήν τη στιγμή μέσα στους τρεις κορυφαίους προπονητές στον κόσμο!

Και καλό παιδί.

Είναι φοβερός. Χαμηλών τόνων, δεν έχει αλαζονεία, έφτασε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι το ίδιο φιλικός και απλός όπως πριν.

«Αυτήν την ομάδα την έχω σαν το παιδί μου. Δεν θα πρότεινα κάποιον αν δεν του είχα εμπιστοσύνη»

Ο Κουντούρης προσπάθησε να σε κρατήσει; Ή παρέδωσε όπλα με το που άκουσε την πρόταση;

(γελάει). Ο Κουντούρης το περίμενε καιρό, το είχε πει και σε εμένα και στον Θόδωρο ότι τις επιτυχίες που κάναμε με τον Ολυμπιακό σε άντρες και γυναίκες έπρεπε να τις εξαργυρώσουμε. Θέλω να γράψεις κάποια πράγματα και είναι ειλικρινή, δεν έχω πλέον κανένα συμφέρον αφού φεύγω: είναι ο καλύτερος πρόεδρος που έχω συνεργαστεί. Ή, μάλλον, είναι ο καλύτερος πρόεδρος - τελεία. Το ότι ο Ολυμπιακός έφτασε σε τόσες επιτυχίες σε όλα του τα αθλήματα είναι έργο Κουντούρη.

Είναι ξύπνιος.

Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που ακούει και βοηθάει όσο μπορεί. Αν δεν ήταν αυτός πρόεδρος, δεν θα έφτανε το γυναικείο πόλο εκεί όπου έφτασε. Το ξέρεις ότι με μία ομιλία του έχουμε πάρει τίτλο;

Τον Τσίριτς εσύ τον πρότεινες στον Ολυμπιακό;

Ναι. Ήταν ένα από τα ονόματα που πρότεινα.

Ήταν η πρώτη σου επιλογή;

Ναι, από τους ξένους.

Πρότεινες δηλαδή και Έλληνα.

Ναι.

Ποιον;

Δεν θέλω να πω. Έδωσα τρία τέσσερα ονόματα και ο Ολυμπιακός θα επέλεγε, αν τους έκανε και αν συμφωνούσαν.

Έμαθα από πηγές του Ολυμπιακού ότι ένας από αυτούς που πρότεινες ήταν ο Δεληγιάννης. Ισχύει;

Ισχύει. Διότι ήταν συνεργάτης μου μέχρι πέρσι, ξέρει την ομάδα, ξέρει τις παίκτριες και οι παίκτριες τον ξέρουν. Ήταν μία φυσική διαδοχή.

Και τι έγινε;

Δεν θα ήθελα να πω.

Έμαθα το κουφό ότι ο Ολυμπιακός σεβάστηκε την επιλογή σου, αλλά ο Δεληγιάννης δεν δέχτηκε!

Είναι αλήθεια.

Γιατί δεν δέχτηκε;

Δεν ήθελε να αφήσει στη μέση της χρονιάς τον Απόλλωνα, δεν ήθελε να τον «κρεμάσει».

Μου φαίνεται απίστευτο. Ο Ολυμπιακός πρόκρινε τον Δεληγιάννη πριν πάει στον Τσίριτς; Τον είχε πρώτη επιλογή τον Δεληγιάννη;

Ναι, γιατί είχε το πλεονέκτημα ότι ξέρει την ομάδα και είναι Έλληνας. Δεν χρειαζόταν περίοδο προσαρμογής. Στον Τσίριτς πρέπει να δώσουμε χρόνο να καταλάβει πού ήρθε και τι γίνεται, πρέπει να τον βοηθήσουν όλοι, και ο Ολυμπιακός και οι αθλήτριες. Ήδη τον βοηθάω, βλέπει αγώνες, μου κάνει ερωτήσεις για τις παίκτριες.

Τι διακρίσεις έχει;

Ως προπονητής δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες διακρίσεις. Όμως όπως λειτουργούν οι ομάδες δεν μπορούν κάποιοι προπονητές να φτάσουν να προπονήσουν μεγάλες ομάδες. Λειτουργούν βάσει βιογραφικού. Εμείς ως Ολυμπιακός δεν λειτουργούμε έτσι. Ψάχναμε προπονητή που θα είναι κοντά στη φιλοσοφία τη δική μου, να έρθει και να μην γκρεμίσει. Θα είναι λοιπόν πιο εύκολη η μετάβαση για τις αθλήτριες. Καλώς ή κακώς έχουν συνηθίσει έναν τρόπο δουλειάς, ένα σύστημα συγκεκριμένο.

Εσύ από πού τον ξέρεις;

Είμαστε φίλοι από παλιά, ήταν τεράστιος αθλητής, ξέρω ότι η φιλοσοφία του είναι κοντά στη δική μου, ξέρω τι προπονήσεις κάνει. Δεν ξέρω όμως πόσο καλός προπονητής είναι.

Αγχώνομαι λίγο με αυτά που ακούω.

Να μην αγχώνεσαι. Αυτήν την ομάδα την έχω σαν το παιδί μου! Δεν θέλω να αποτύχει ο Τσίριτς, δεν θα πρότεινα κάποιον αν δεν του είχα εμπιστοσύνη.

Κάτι άλλο τώρα. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να ερχόταν στον Ολυμπιακό η Αλεξία Καμμένου;

Το θεωρώ πολύ δύσκολο. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία στον τρόπο δουλειάς.

Το συμβόλαιό σου με την Εθνική Κίνας για πόσο καιρό είναι;

Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Δυόμισι χρόνια.

500 χιλιάρικα σε δυόμισι χρόνια, ρε θηρίο; Προπονητές ποδοσφαίρου τα παίρνουν αυτά! Έχει προβλεφθεί και τεράστιο πριμ για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Αν και θεωρείται απίθανο, ναι, έχει προβλεφθεί.

Έλα να κλείσουμε με κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου. Κάποτε, σου είχα πει οφ δε ρέκορντ «έχετε πολύ όμορφες κοπέλες, πώς αντέχεις με αυτόν τον πειρασμό, δεν είναι δύσκολο;». Ε, τώρα, σου το λέω και δημόσια. Είναι στην επικαιρότητα οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Όταν είσαι προπονητής και είσαι με αυτά τα κορίτσια κάθε μέρα επί χρόνια, τα βλέπεις σαν την κόρη σου, σαν την αδελφή σου. Το είχα πει σε κάποιους αυτό και γέλαγαν, όμως όταν το έζησαν και προπονήσανε κι αυτοί, μου είπαν «είχες δίκιο». Αυτά τα κορίτσια γίνονται μέρος της ζωής σου, ακούς τα προβλήματά τους, το τελευταίο που μπορείς να σκεφτείς είναι το σεξουαλικό κομμάτι. Πάντως θέλω να το πω, μια που το έθεσες, ότι ο Ολυμπιακός εκτός από καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη είναι και η πιο όμορφη ομάδα στην Ευρώπη!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα