Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5: «Ερυθρόλευκο» πάρτι και 1-0

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 13-5 τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για την Α1 πόλο γυναικών και θέλει μία ακόμη νίκη για να περάσει στους τελικούς. Καταπληκτική άμυνα, εξαιρετική η Ιωάννα Σταματοπούλου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θέλει μία ακόμη νίκη για να βρεθεί στους τελικούς της Α1 πόλο των γυναικών. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς κέρδισε εύκολα 13-5 τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έκανε το 1-0 στη σειρά που κρίνεται στις 2 νίκες.

Καταπληκτική άμυνα από τις «ερυθρόλευκες», εξαιρετική Σταματοπούλου και πολύ ωραία γκολ από τα κορίτσια του Τσίριτς.

Ο Ολυμπιακός με…όπλο την εξαιρετική του άμυνα και την Ιωάννα Σταματοπούλου σε πολύ καλή μέρα, δεν δέχθηκε γκολ στην πρώτη περίοδο. Η ζώνη του Τσίριτς έβαλε δύσκολα στα κορίτσια της Ρουμπέση που δεν μπορούσαν να τη…σπάσουν ενώ και τις φορές που έπαιξε ο Εθνικός με παραπάνω, δεν σκόραρε. Αντίθετα, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου βρήκαν δύο τέρματα με την Κρίστμας (παραπάνω) και τη Βάσω Πλευρίτου (πέναλτι).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός αμυντικά ήταν και πάλι εξαιρετικός αλλά στην επίθεση έχασε ευκαιρίες για να ξεφύγει. Αρκετές λόμπες από την περιφέρεια δεν βρήκαν στόχο και ο Εθνικός με το πρώτο του γκολ στο ματς, μείωσε με την Άλκηστη Μπενέκου (2-1, 2.57 για το τέλος της περιόδου) αλλά στην επόμενη φάση η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε το πέναλτι και η Βάσω Πλευρίτου έκανε το 3-1 ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου με υπέροχο τέρμα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα τρία γκολ (4-1).

Ο Εθνικός με γκολ στην κόντρα στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, μείωσε σε 4-2 αλλά ο Ολυμπιακός ήταν και σε αυτό το οκτάλεπτο κυρίαρχος με την άμυνά του να είναι για όσκαρ.

Στην επίθεση η Κρίστμας στον παραπάνω πέτυχε το 5-2 και η Ελευθεριάδου ανέλαβε δράση στη συνέχεια. Με τέρμα στην κόντρα έκανε το 6-2 και ακολούθησε ένα ακόμη από την περιφέρεια (7-2). Σε ένα οκτάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός έχασε νωρίς με τρεις ποινές και τη Βάσω Πλευρίτου!

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με καταπληκτικό τέρμα από φουνταριστό έκανε και το 8-2 για έναν Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός. Η Άλκηστη Μπενέκου 1.50 για το τέλος μείωσε σε 8-3 με πέναλτι αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη, με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να σημειώνει το 9-3 με τον ίδιο τρόπο (κρέμασε την Τζόνσον που έβγαινε).

Η Ελευθερία Πλευρίτου με ακόμη μια λόμπα, έγραψε το 10-3 για τον Ολυμπιακό, με την Άσλεϊ Τζόνσον να μην έχει καμία απάντηση σε αυτά τα σουτ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός αμυντικά συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, με τη Σοφία Τορνάρου να γράφει και το 11-3 ενώ η ίδια πέτυχε και το 12-3 μετά την ωραία προσπάθεια της Ξενάκη (η μπάλα στο δοκάρι).

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη έκανε το 12-4, ωστόσο η Τριχά απάντησε για το 13-4, με την Καραμπέτσου να διαμορφώνει το 13-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-1, 5-2, 4-2.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου 2.

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου 2, Καραμπέτσου 1, Τζόνσον, Γκόντζια, Μπέτα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα