Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 11-12: Αλύγιστος ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-11 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό για την 6η αγωνιστική της Α1 πόλο των γυναικών και έκανε το έξι στα έξι. 

Ο Ολυμπιακός έκανε το έξι στα έξι στην Α1 πόλο των γυναικών. Στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν μπροστά με 10-5 και 11-6 ενώ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου είχε διαφορά 4 γκολ (12-8), αλλά ο ΝΟΒ με επική αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά πήγε να…κλέψει τον βαθμό αλλά δεν τα κατάφερε (11-12).

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν μια «μονομαχία» της Αυστραλής Ριτζ της Βουλιαγμένης με την Καναδή του Ολυμπιακού, Κρίστμας. Δυο φορές προηγήθηκε ο ΝΟΒ με τη Ριτζ (1-0, 2-1) αλλά απάντησε η Κρίστμας (1-1, 2-2).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. Έβγαλε καλές άμυνες, κολύμπησε και ουσιαστικά…καθάρισε το παιχνίδι. Η Σάντα για πρώτη φορά έδωσε το προβάδισμα στον πρωταθλητή Ευρώπης που δεν κοίταξε ξανά πίσω. Η Ελευθεριάδου έκανε το 2-4, η Ριτζ και πάλι μείωσε στο γκολ (3-4), αλλά με Ξενάκη, Τριχά, Μυριοκεφαλιτάκη ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στο +4 (3-7). Η Μαρία Πάτρα σκόραρε με πέναλτι ύστερα από ώρα για τον ΝΟΒ, με τη Χυδηριώτη να διαμορφώνει το 4-8 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Για πρώτη φορά η διαφορά πήγε στο +5 (4-9, Ξενάκη) αλλά η Γιαννοπούλου απάντησε (5-9) για τον ΝΟΒ που προσπαθούσε να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό που έλεγχε απόλυτα τον αγώνα και με την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου ξέφυγε εκ νέου (5-10), σε ένα οκτάλεπτο που έκλεισε με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα με την Ελληνιάδη δύο φορές και να μειώνει σε 8-11.

Με εύστοχο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου ξεκίνησε η τελευταία περίοδος και ο Ολυμπιακός 6.42 πριν από το τέλος ήταν μπροστά με 12-8 αλλά ο ΝΟΒ δεν τα παράτησε και επέστρεψε με τη Ριτζ να κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Η Διαμαντοπούλου με το σκορ στο 9-12 (2.55 πριν από το τέλος), απέκρουσε πέναλτι της Ελληνιάδη, αλλά η Ριτζ ήταν εκείνη που μείωσε σε 10-12 (2.26 πριν από το τέλος της αναμέτρησης), αφού πιο μπροστά είχε βγάλει την άμυνα ο ΝΟΒ. Η ίδια μείωσε και στο γκολ, 1.33 πριν από το τέλος με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω (11-12), με τον Ολυμπιακό να μην έχει καθαρό μυαλό και να κάνει εύκολα το λάθος.

Η Κοτσιώνη δεν είχε πρόβλημα στο σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου (29’’ πριν από το τέλος) και στην τελευταία επίθεση ο ΝΟΒ πήγε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε, με το σουτ της Κοτσιώνη να σταματά στο δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-6, 4-3, 3-1.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 5, Τανκέεβα 2, Μαρία Πάτρα 1, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ειρήνη Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Σάντα 1, Δρακωτού.

Φωτεινή Τριχά: «Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες ήμασταν πολύ μαχητικές, κάτι που φάνηκε και από το τελικό σκορ. Παρόλο που ήμασταν τέσσερα-πέντε γκολ μπροστά στη μέση του παιχνιδιού, προς το τέλος μειώθηκε η διαφορά. Κάναμε κάποια λάθη, τα οποία σε συνδυασμό με το ότι η Βουλιαγμένη ήταν πολύ ανταγωνιστική, οδήγησαν στο αποτέλεσμα που φέραμε. Έχουμε χρόνο να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει και αυτό θα το πετύχουμε μέσω της προπόνησης κάθε μέρα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα