Ολλανδία - Ελλάδα 7-4: Όνειρο ήταν το Τόκιο και πάει!

Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε 7-4 από την Ολλανδία και δεν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη συνεχόμενη φορά! Προηγήθηκε 3-1 αλλά λύγισε, έχοντας τραγικό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (0/11). Η εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς, Μέγκενς με τρία γκολ έκανε τη ζημιά!

Η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση με πέναλτι (το κέρδισε η Κούλχαας από την Μαργαρίτα Πλευρίτου) της Μέγκενς αλλά η Εθνική στη συνέχεια ήταν εξαιρετική στην άμυνα. Βρήκε άμεσα γκολ με την Τσουκαλά από την περιφέρεια και πέρασε μπροστά και πάλι με τέρμα από την περιφέρεια της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Ολλανδία: Η εγγονή του Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς έκανε τη ζημιά στην Ελλάδα (pics)

Οι δυο ομάδες έπαιζαν την ίδια άμυνα (ζώνη 2-4) ενώ είχαν προβλήματα στην παίκτρια παραπάνω, με την Εθνική να έχει 0/4 στα πρώτα δέκα λεπτά ενώ η Ολλανδία είχε 0/2 στην πρώτη περίοδο.

Προολυμπιακό Τουρνουά: Ο προπονητής της Ολλανδίας Άρνο Χάβενγκα ήθελε Ελλάδα!

Η ουσία είναι πως η Εθνική με όπλο την άμυνά της είχε τον πρώτο λόγο και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με εξαιρετική προσπάθεια από τα δύο μέτρα μετά την πάσα της Μαρίας Πάτρα έκανε και το 3-1 (5.34 για το τέλος του ημιχρόνου).

Η Σλίκινγκ μείωσε 3-2 (στα μισά της περιόδου) και ισοφάρισε με την Φαν ντε Κρατς στην κόντρα (3-3), με τη «γαλανόλευκη» να είναι τραγική στην παίκτρια παραπάνω (0/6).

Στο ημίχρονο βέβαια η Εθνική ήταν μπροστά με 4-3 με τη...βόμβα της Ελευθεριάδου από την περιφέρεια στο φινάλε του ημιχρόνου, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου στο πρώτο ημίχρονο είχε 75% στις αποκρούσεις!

Στο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, η Εθνική είχε ευκαιρίες για να ξεφύγει και πάλι με δύο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Μέγκενς και πάλι στην κόντρα έγραψε το 4-4, με τα κορίτσια του Λοράντου να συνεχίζουν να μην μπορούν να σκοράρουν στην παίκτρια παραπάνω. Η Διαμαντοπούλου κρατούσε αλλά η Σλοτ στην παίκτρια παραπάνω για την Ολλανδία (1/4) έκανε το 5-4 αλλά στη συνέχεια αστόχησε στην παραπάνω η Κούλχαας.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, με την ομάδα του Χάβενγκα μπροστά με 5-4 και να παίρνει και προβάδισμα δύο τερμάτων με την Μέγκενς (3 γκολ) και πάλι στην κόντρα. Η Εθνική συνέχισε να είναι άστοχη στην παραπάνω και χωρίς μυαλό και φαντασία στην επίθεση. Η Ολλανδία είχε βρει ρυθμό και η Φαν ντε Κρατς έγραψε το 7-4, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. 4.55 για το τέλος η Εθνική κέρδισε τη δέκατη αποβολή της στο ματς, ο Λοράντος πήρε τάιμ άουτ αλλά και πάλι το γκολ δεν ήρθε (0/10 στην παραπάνω)! Τα πάντα είχαν τελειώσει αφού η Εθνική χωρίς ψυχολογία δεν μπορούσε να σκοράρει και έτσι η Ολλανδία δίκαια κέρδισε και επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-0, 2-0.

Ολλανδία: Κέντερς, Μέγκενς 3, Τζενέε, Φαν ντε Σλοτ 1, Γουβς, Στόμχορστ, Ρόγκε, Σέβενιτς, Κιούνινγκ, Κούλχαας, Φαν ντε Κρατς 2, Σλίκινγκ 1, Βίλεμς.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα