Καναδάς - Ελλάδα 6-19: Στη δεύτερη θέση και περιμένει...

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συνέτριψε 19-6 τον Καναδά και πήρε τη δεύτερη θέση στον Α' Όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ. Το βράδυ θα μάθει τον αντίπαλό της στον αυριανό (19/2, 17:00) προημιτελικό της διοργάνωσης.  

Εντυπωσιακό ξεκίνημα από την Εθνική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αφού με τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα, ήταν μπροστά με 4-0! Με 2/2 στον παίκτη παραπάνω (Φουντούλης, Γενηδουνιάς), ένα ακόμη τέρμα από τον αρχηγό Φουντούλη στο δοκάρι μετά την έξοχη ασίστ του Παπαναστασίου και πέναλτι (το κέρδισε ο Μουρίκης) του Βλαχόπουλου διαμορφώθηκε το 4-0, με τον Ζερδεβά να αποκρούει πέναλτι του Ντε Σόουζα στο 1-0 ενώ χαμένο πέναλτι είχε και η Εθνική με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου στο 5-1. Ο άσος της Γιουγκ βέβαια ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 6-1 για την πρώτη περίοδο.

Ο Φουντούλης με πέναλτι (το κέρδισε ο Μουρίκης) ανέβασε τη διαφορά στα έξι γκολ, σε έναν αγώνα όπου τα πάντα είχαν κριθεί μετά το φοβερό ξεκίνημα της «γαλανόλευκης» στο πρώτο τρίλεπτο! Το θετικό είναι πως και στη δεύτερη περίοδο, η Εθνική ήταν αλάνθαστη στον παίκτη παραπάνω (2/2) και έκλεισε το ημίχρονο με 5/5 στον παραπάνω και μπροστά στο σκορ με 9-2 με τα γκολ των Παπαναστασίου, Αργυρόπουλου. Για τον Καναδά είχε κάνει το 8-2 στον παραπάνω (2/2 ο Καναδάς) ο φουνταριστός Μπίκαρι.

Ο Γαλανίδης πέρασε στο β' ημίχρονο, με την Εθνική να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό στην άμυνά της. Στην επίθεση ο Αργυρόπουλος του Ολυμπιακού με δυο τέρματα (περιφέρεια, παραπάνω) ανέβασε τη διαφορά στα εννέα τέρματα (11-2) και ακολούθησε το γκολ του Γκιουβέτση της Βουλιαγμένης για το 12-2 ενώ ο ίδιος έγραψε και το 13-3, αφού είχε προηγηθεί το τέρμα του Σάποβαλ (12-3) ενώ στο φινάλε της περιόδου ο Μπίκαρι έγραψε το 13-4.

Στο +10 και πάλι η διαφορά με το γκολ του Βλαχόπουλου (κόντρα), αφού η βγήκε η άμυνα στον παίκτη λιγότερο. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με το τρίτο του τέρμα στο ματς πέτυχε το 15-4 (5.11 για το τέλος του αγώνα), ο Τζέρκοβιτς πέτυχε το πρώτο γκολ του Καναδά στην τελευταία περίοδο (15-5) αλλά ο Βλαχόπουλος με υπέροχο τέρμα (16-5) και ο Σκουμπάκης με το πρώτο του γκολ στον αγώνα, διαμόρφωσαν το 17-5!

Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι πέτυχε 18-5, ο Σολεϊμάνιπακ το 18-6 αλλά ο Αργυρόπουλος σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 19-6.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 1-3, 2-4, 2-6.

Καναδάς (Πίνο Πόρτζιο): Ραντένοβιτς, Πάτερσον, Τζέρκοβιτς 1, Μπίκαρι 2, Σπούνερ Μ., Τοράκης, Σπούνερ Σ. 1, Γκάρντιγιαν, Σολεϊμάνιπακ 1, Σάποβαλ 1, Ντε Σόουζα, Ράιχερ.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα