Ιταλία - Ελλάδα 11-8: Ήττα στην Τιφλίδα

Την ήττα από τη Ιταλία με 11-8 γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της τελικής φάσης του World League που διεξάγεται στην Τιφλίδα. Τη Δευτέρα (28/6) το τρίτο ματς κόντρα στο Καζακστάν (13.45). 

Το πρώτο οκτάλεππτο τον πρώτο λόγο τον είχαν οι άμυνες με την Ιταλία να ανοίγει και το σκορ και τη «γαλανόλευκη» να ισοφαρίζει με πέναλτι του Φουντούλη.

Ο αρχηγός στη δεύτερη περίοδο ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα για πρώτη φορά στην Εθνική (2-3) αφού είχαν προηγηθεί γκολ των Ετσενίκε, Γκιουβέτση, με τους Ιταλούς να απαντούν και με ένα δικό τους 2-0 να παίρνουν ξανά κεφάλι στο σκορ (4-3) με γκολ των Ντι Φούλβιο, Λουόνγκο. Ο Κολόμβος ισοφάρισε (4-4) αλλά ο Αϊκάρντι διαμόρφωσε το 5-4 (ημίχρονο) σε ένα δεύτερο οκτάλεπτο όπου σημειώθηκαν επτά τέρματα.

ΟΓκιουβέτσης και πάλι ισοφάρισε (5-5) αλλά η Ιταλία για πρώτη φορά ξέφυγε με δύο γκολ (7-5, Αϊκάρντο, Ντι Φούλβιο), με τον Παπαναστασίου να μειώνει εκ νέου στο ένα τέρμα (7-6), ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, ο αρχηγός Πιέτρο Φιλιόλι και ο Κρίστιαν Πρεσιούτι ανέβασαν τη διαφορά και στα τρία τέρματα (9-6), με τον Γενηδουνιά να μειώνει σε 9-7, σε ένα οκτάλεπτο όπου όπως και στο δεύτερο είχαμε επτά τέρματα.

Στην τελευταία περίοδο το ματς ήταν σκληρό, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να μειώσει στο γκολ σε επίθεση στον παραπάνω αλλά δεν τα κατάφερε και η Ιταλία ξανά με τον Ντι Φούλβιο ξέφυγε (10-7). Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι μείωσε σε 10-8 αλλά αμέσως ο Ετσενίκε έγραψε το 11-8 και οι διεθνείς ήταν αδύνατο να γυρίσουν αυτόν τον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 4-3, 2-1.

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 4, Λουόνγκο 1, Ετσενίκε 2, Αϊκάρντι 2, Φιλιόλι 1, Κρίστιαν Πρεσιούτι 1.

Ελλάδα: Φουντούλης 2, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 2, Παπαναστασίου 1, Γενηδουνιάς 2.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα