Ελλάδα – Κροατία 11-7: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Εθνική παίδων  

Η Εθνική ομάδα παίδων κέρδισε 11-7 την Κροατία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Λουλέ της Πορτογαλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων στο Λουλέ της Πορτογαλίας κατέκτησε η Εθνική ομάδα. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Κροατίας 11-7 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με την Εθνική να ανοίγει το σκορ (1-0), την Κροατία να απαντά (1-2) και τη "γαλανόλευκη" να παίρνει ξανά το προβάδισμα (3-2). Οι Κροάτες στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πέρασαν εκ νέου μπροστά (4-3) αλλά η Εθνική με δύο γκολ του Λυκούδη έκανε το 5-4 ενώ ο Καρατζάς έγραψε το 6-5 (ημίχρονο) αφού νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Κροατία σε 5-5.

Στο τρίτο οκτάλεπτο με Λυκούδη, Λασκαρίδη η Εθνική που έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ξέφυγε 8-5 αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει απέναντι στην σκληρή Κροατία που μείωσε σε 8-6 στην τελευταία περίοδο. Ο Λυκούδης στα μισά της περιόδου έχασε πέναλτι για το 9-6 αλλά ένα λεπτό μετά ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι διαφορά τριών τερμάτων (9-6, 3.37 για το τέλος) για την Εθνική ομάδα. Στην επόμενη επίθεση ο Τότσινιτς μείωσε σε 9-7 αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την Εθνική αφού ο Ζερβουδάκης με πέναλτι 2.53 για την ολοκλήρωση του αγώνα έγραψε το 10-7 με πέναλτι. Ο Σιαμάς 14 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με γκολ στον παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-0, 3-2.

Ελλάδα: Λυκούδης 5, Λασκαρίδης 2, Καρατζάς 1, Ζερβουδάκης 2, Σιαμάς 1.

Κροατία: Πρέτζι 2, Γκλάνιτς 2, Γκάλιτς 1, Ντραγκόσεβιτς 1, Τότσινιτς 1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα