Πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών: Πρωταθλητής ο Νηρέας Χαλανδρίου

Ο Νηρέας Χαλανδρίου επικράτησε 12-11 του Ολυμπιακού και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία νέων γυναικών.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, με αρκετές ανατροπές και ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Νηρέας Χαλανδρίου επικράτησε του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 12-11, την Κυριακή (1/8), στο Κολυμβητήριο του Περιστερίου, κατακτώντας το Πρωτάθλημα των Νέων Γυναικών.

Το παιχνίδι, από το ξεκίνημά του ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πήρε στην αρχή το προβάδισμα με 2-0, όμως η ομάδα του Νηρέα, αρχικά ισοφάρισε σε 2-2, πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου και στη συνέχεια πήρε εκείνη το προβάδισμα με 3-2, όμως οι "ερυθρόλευκες" προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 4-3. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι δύο ομάδες σκόραραν αμφότερες, με τις, τυπικά φιλοξενούμενες, να παίρνουν αέρα δύο τερμάτων (6-8) στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός όμως, 4:51 πριν τη λήξη του αγώνα ισοφάρισε σε 8-8, το οποίο ήταν το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Στα πέναλτι, ο Νηρέας Χαλανδρίου κατάφερε να πάρει τη νίκη με 12-11 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των Νέων Γυναικών.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 4:51 της τέταρτης περιόδου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Νηρέα Χαλανδρίου, Καραμάνης Νικόλαος, για έντονη διαμαρτυρία στις αποφάσεις των διαιτητών".

Τα οκτάλεπτα: 2-2 , 2-1 , 2-2 , 2-3 , 3-4 (πέναλτι)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Κωνσταντοπούλου, Παπαδοπούλου, Τζωρτζακάκη, Σιούτη 2, Τριχά 4, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 2, Υφαντή, Χριστοδούλου Αμ. 1, Θεοφανοπούλου, Ζαχαρίου, Χριστoδούλου Κ., Φερεντίνου, Δρακωτού, Τσένου

Νηρέας Χαλανδρίου (Ανέστης Πεσματζόγλου): Λάζαρη, Μπογκατσένκο 6, Κοβάσεβιτς 1, Κοτσάφτη, Δημοπούλου, Καραχάλιου, Καννελοπούλου, Μπόβαλη 1, Ρουσάκη, Πάτερου 1, Κάσσαρη 2, Αγγελίδη 1, Κούλα, Στασινού, Αρβανιτάκη

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

Στον Μικρό Τελικό, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επικράτησε της ΝΕ Πατρών με 17-9 και κατέκτησε την τρίτη θέση. Η ομάδα της Άντυ Μελιδώνη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε απο το πρώτο ημίχρονο προβάδισμα 4 τερμάτων (9-5). Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο υπόλοιπο παιχνίδι και έτσι ο ΝΟΒ έφτασε στη νίκη.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 17-9 (Τα οκτάλεπτα: 4-2 , 5-3 , 5-2 , 3-2)

Η κατάταξη της Τελικής Φάσης:

1. Νηρέας Χαλανδρίου

2. Ολυμπιακός

3. ΝΟ Βουλιαγμένης

4. ΝΕ Πατρών

5. ΑΝΟ Γλυφάδας

6. ΠΑΟΚ

7. ΝΟ Ρεθύμνου

8. Πανιώνιος


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα