Ρεκόρ για την Ασημάκη στο 16-2 επί του Ισραήλ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε άνετα του Ισραήλ με 16-2 και έκανε το 4/4. Ρεκόρ για την Αλεξάνδρα Ασημάκη που έγινε η κορυφαία σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της χώρας μας.

 

Εύκολο απόγευμα είχε η εθνική μας ομάδα απέναντι στο αδύναμο Ισραήλ το οποίο συνέτριψε με 16-2 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στη Βαρκελώνη. Οι παίκτες του Γιώργου Μορφέση έκαναν το 4/4 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην δύσκολη αναμέτρηση του Σαββάτου (21:30) κόντρα στην Ολλανδία.

Στο αγωνιστικό σκέλος η ''γαλανόλευκη'' δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά καθώς η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Το δυναμικό ξεκίνημα της Ελλάδας ήταν αρκετό για να διασφαλίσει την νίκη που της δίνει την πρωτιά του ομίλου καθώς η Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ιταλία.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλείδωσε την δεύτερη θέση και σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας απέναντι στην Ολλανδία θα κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη με έξι τέρματα ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας. Με τέσσερα τέρματα ακολούθησαν η Ξενάκη ενώ σκόραραν και οι Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Πάτρα και Αβραμίδου.

Οκτάλεπτα: 0-4, 1-4, 0-4, 1-4

Ισραήλ (Μαυρωτάς): Πέρες, Μπογκατσένκο 1, Ταλ, Σεκόρι, Νου, Φιτοριάν 1, Στρούγκο, Ντε Νταβίντ, Μπαρνέα, Μονέ, Χόγκμπεργκ, Φέλιξ, Γκέβα

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 6, Χυδηριώτη 1, Πάτρα 1, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη 4, Σταματοπούλου


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα