Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Η «γαλανόλευκη» είναι εδώ!

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη (10-10) με την πανίσχυρη Ισπανία, για τη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Σπουδαία εμφάνιση από την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε με νίκη κόντρα στην Ισπανία (10-10). Μια νίκη που την άξιζε αλλά…

Σημασία έχει πως η Ελλάδα έπειτα από καιρό σε μια μεγάλη διοργάνωση, έπαιξε στα ίσα ένα από «θηρία» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Προηγήθηκε 4 φορές με δύο γκολ διαφορά, επέστρεψε από το 9-8 και πέρασε μπροστά με 10-9 αλλά ένα λεπτό πριν από το τέλος η Ρουίθ έγραψε το 10-10 και αφήνει τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Εθνική μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0) στο ξεκίνημα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα στη συνέχεια και με την Ελευθερία Πλευρίτου γύρισε το ματς.

Η πολίστρια του Ολυμπιακού ισοφάρισε και έκανε το 1-2 με πέναλτι (το κέρδισε η Μυριοκεφαλιτάκη) ενώ η Ειρήνη Νίνου από την περιφέρεια…έπιασε στον ύπνο την Έστερ (1-3). Η «γαλανόλευκη» θα μπορούσε να είχε καλύτερες επιλογές στην παραπάνω (0/2) αλλά η Ισπανία έπαιζε επίσης δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει με την Ορτίθ να σκοράρει δυο φορές.

Αρχικά μείωσε στην κόντρα σε 2-3 και στη συνέχεια στην παραπάνω, στη δεύτερη περίοδο έκανε το 3-3, για την Ισπανία που έπαιζε συνεχώς με παίκτρια παραπάνω αλλά η Εθνική μας ήταν εξαιρετική αμυντικά όπως και η Σταματοπούλου.

Η Ελευθερία Πλευρίτου (πρώτη πετυχημένη επίθεση στην παραπάνω) και η Βάσω Πλευρίτου από την περιφέρεια, έδωσαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην εθνική μας ομάδα (3-5, στα μισά της δεύτερης περιόδου).

Η Μάικα Γκαρσία με τέρμα από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 4-5 αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου, μιμήθηκε τις αδελφές της και με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 4-6.

Η Ισπανία όμως που όπως είπαμε και παραπάνω κέρδιζε αρκετές αποβολές, μείωσε στο γκολ και πάλι με τέρμα στην παραπάνω (5-6) ενώ στη συνέχεια η Ορτίθ με μια «βολίδα» έγραψε και το 6-6, με τον Μίκι Όκα φυσικά να μην περιμένει να τελειώσει το ημίχρονο για να ρίξει στη μάχη την Τέρε (αναπληρωματική τερματοφύλακας) αντί της Έστερ που δεν ήταν καλά…

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα ήταν και πάλι πολύ δυνατή στην άμυνα. Η Σταματοπούλου σε εξαιρετική κατάσταση, απέκρουσε και πέναλτι της Εσπάρ και έτσι η «γαλανόλευκη» που μπορεί να έχασε κι εκείνη πέναλτι με τη Νίνου (το έβγαλε η Τέρε) ξέφυγε και πάλι με δύο τέρματα (6-8) με την Ξενάκη να δημιουργεί για την Βάσω Πλευρίτου και εν συνεχεία να σκοράρει για το 6-8.

Η Ισπανία μείωσε άμεσα με τη Ρουίθ (7-8) και εν συνεχεία χάθηκε μία κρίσιμη επίθεση στην παραπάνω για το 7-9. Η Ισπανία κέρδισε με τη σειρά της αποβολή αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο, όπως και η Ελλάδα που είχε κι άλλη χαμένη επίθεση στην παραπάνω σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η Λέιτον 42 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου, ισοφάρισε σε 8-8 με ένα γρήγορο 2-0 σε μια φάση όμως όπου είχαμε επιθετικό φάουλ πάνω στην Μαργαρίτα Πλευρίτου αλλά δεν σφυρίχτηκε.

Στην τελευταία περίοδο, η Ελλάδα αν και βρέθηκε πίσω (9-8), έβγαλε μια κρίσιμη άμυνα στην παραπάνω και η Ξενάκη με προσωπικό τέρμα ισοφάρισε (9-9), με τη Σταματοπούλου στη συνέχεια να κάνει φοβερή επέμβαση πάνω στην Ορτίθ. Η εθνική έβγαλε μεγάλες άμυνες και η Βασιλική Πλευρίτου 3.10 για το τέλος έγραψε το 10-9 υπέρ της εθνικής μας ομάδας που έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε από το 9-8.

Η Ισπανία ισοφάρισε (10-10) ένα λεπτό πριν από το τέλος με γκολ στην παραπάνω (5/13) και στη συνέχεια η Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ. Έγινε ένα σουτ από τη Νίνου δεν είχε τύχη ενώ σφυρίχτηκε και επιθετικό φάουλ. Στην τελευταία επίθεση, η Ισπανία έχασε την μπάλα και δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος το σουτ της Μαργαρίτας Πλευρίτου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το 1/7 στην παίκτρια παραπάνω...πλήγωσε την Εθνική και είναι το μοναδικό αρνητικό στο αποψινό (22/6) παιχνίδι για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-2, 2-2.

Ισπανία (Μίκι Όκα): Έστερ Ράμος, Νόγκουε, Εσπάρ 1, Ορτίθ 3, Πέρεζ Βίβας, Γκονζάλεθ, Ρουίθ Μπάριλ 4, Πένα, Φόρτσα, Κάμους, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Βάσω Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα