Πόλο: Στους «8» της Ευρώπης οι Νέοι Άνδρες!

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών υπέταξε το Μαυροβούνιο 8-6 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παίρνοντας το απευθείας εισιτήριο για την 8άδα της διοργάνωσης.

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μινσκ, επικράτησε σήμερα (28/8) και του Μαυροβουνίου (8-6). Έκανε το «τρία στα τρία», πήρε την πρωτιά στον Β’ Όμιλο και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (30/8) στις 16.00, πιθανότατα την Ιταλία που αύριο (29/8, 16.00) αντιμετωπίζει την Τουρκία.

Όσον αφορά το ματς με το Μαυροβούνιο, η Εθνική μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0), έβγαλε αντίδραση και ήταν μπροστά (3-1, 4-2). Το Μαυροβούνιο που είναι καλή και σκληρή ομάδα, ισοφάρισε 4-4 στην τρίτη περίοδο αλλά στο φινάλε του οκταλέπτου ο Γκιουβέτσης με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια έκανε το 5-4.

Στην τελευταία περίοδο, ο Νικολαΐδης με όμορφο γυριστό έγραψε το 6-4 και έκανε πιο εύκολη τη δουλειά για την ομάδα του Τεό Λοράντου. Ο Ράντοβιτς μείωσε σε 6-5 αλλά ο Αλαφραγκής απάντησε (7-5) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των αντιπάλων μας για κάτι καλό. Ο Τσέτκοβιτς 1.18 πριν από το τέλος μείωσε σε 7-6 αλλά ο Γκιουβέτσης στην επόμενη επίθεση με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 8-6 για την Εθνική μας που πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 1-2, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ: Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Νικολαΐδης 1.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ράντοβιτς 2, Τσέτκοβιτς 1, Μίτροβιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Φρανέτα 1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα