Οι Μουρίκης, Κολόμβος «τρώνε ξύλο» μόνο για τον Ολυμπιακό

Οι σπουδαίοι φουνταριστοί Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος…χορεύουν με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και υπάρχει εξήγηση.

Ο Αντώνης Βλοντάκης είναι ένας από τους κορυφαίους φουνταριστούς που έχουν φορέσει το σκουφάκι του Ολυμπιακού και φυσικά της εθνικής ομάδας. Τεράστιος παίκτης, πήρε τα πάντα με τον Ολυμπιακό αλλά και φοβερός ατακαδόρος.

Μετά τη λήξη του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας του 2002 στον Βόλο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Βουλιαγμένης 10-9 στην παράταση, με μια λόμπα μαγική (θα τη ζήλευε και ο Τζιοβάνι) του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου σε νεκρό χρόνο, ο Αντώνης Βλοντάκης είχε ερωτηθεί τι είναι φουνταριστός.

«Φουνταριστός είναι εκείνος που τρώει ξύλο για να πηγαίνει ο Χατζηθεοδώρου στα μπουζούκια», είχε δηλώσει ο τότε παίκτης του Ολυμπιακού. Μια ατάκα που έχει μείνει στην ιστορία και δεν έχει άδικο, αφού συνήθως οι φουνταριστοί τρώνε ξύλο, κερδίζουν αποβολές και δύσκολα σκοράρουν αφού οι φάσεις τελειώνουν κυρίως από την περιφέρεια και η δόξα πάει στους σκόρερ. Αυτό ήθελε να πει τότε ο Αντώνης Βλοντακης αλλά το είχε πει με τον δικό του τρόπο..

Κάτι αντίστοιχο φυσικά ισχύει και με τα τανκ του Θρύλου εδώ και χρόνια. Τους Κώστα Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο.

Βέβαια αυτά τα δυο παιδιά φέτος…χορεύουν στο νερό, κερδίζουν ποινές και σκοράρουν περισσότερο όπως έπραξαν κόντρα στη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς, σημειώνοντας από τρία γκολ κόντρα στους Σέρβους.

Και οι δυο είναι πιο φρέσκοι έπειτα από καιρό, γιατί μετά το Τόκιο άφησαν την εθνική ομάδα. Για αυτό και λέμε στον τίτλο τρώνε ξύλο πλέον μόνο για τον Ολυμπιακό.

Η συγκεκριμένη θέση είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχει φοβερές μάχες κάτω από το νερό και οι Μουρίκης, Κολόμβος επί σειρά ετών ήταν το βασικό δίδυμο των φουνταριστών στην Εθνική. Οι πύργοι του Θοδωρή Βλάχου και στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνική Ελλάδας.

Τα δυο θωρηκτά του Ολυμπιακού έκαναν στην άκρη, γιατί ακολουθούν κι άλλοι σπουδαίοι φουνταριστοί που παίζουν πλέον στην εθνική ομάδα, κι αυτό τους έδωσε ανάσες καθώς μετά το Τόκιο δεν έχουν υποχρεώσεις με την εθνική.

Αυτό δεν φάνηκε τόσο πολύ πέρσι, καθώς και οι δυο προέρχονταν από μια σεζόν φουλ με την Ελλάδα να φτάνει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και τα σημάδια της κούρασης τα είδαμε στον Ολυμπιακό την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Οι δυο τους πέρασαν ένα καλοκαίρι (το περσινό) επιτέλους ξεκούραστο, γέμισαν τις μπαταρίες τους και είναι αφοσιωμένοι μόνο στον Ολυμπιακό. Ούτε προετοιμασίες, ούτε καμπ, ούτε φιλικά, ούτε ταξίδια. Τίποτα. Μόνο Ολυμπιακός.

Επίσης τους βλέπουμε να σκοράρουν συχνότερα, διότι ο η ομάδα του Πειραιά έχει μια περιφέρεια…φωτιά και όταν οι αντίπαλοι δεν παίζουν ζώνη, περνάει πιο εύκολα η μπάλα στα δύο μέτρα κι αν συμβεί αυτό, οι Μουρίκης, Κολόμβος δύσκολα δεν θα σκοράρουν ή μπορούν πιο εύκολα να κερδίσουν ποινή.

Και πλέον ο παίκτης παραπάνω δεν παίζεται μόνο από την περιφέρεια αλλά κομβικό ρόλο στον τρόπο που επιτίθεται ο Ολυμπιακός διαδραματίζουν οι δυο παίκτες που είναι στα δοκάρια. Εκεί όπου συνήθως βλέπουμε έναν εκ των δυο φουνταριστών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Στην περιφέρεια υπάρχουν οι κατάλληλοι πασέρ και έτσι σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στο ματς, παρακολουθούμε τους δυο φουνταριστούς του Ολυμπιακού όχι μόνο να κερδίζουν την αποβολή αλλά και να τελειώνουν οι ίδιοι τη φάση με επιτυχία. Και κερδισμένη αποβολή και γκολ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα