Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών: Πάνω στη γηπεδούχο Κροατία…πέφτει η Εθνική

Η γηπεδούχος Κροατία ηττήθηκε 4-2 στα πέναλτι από το Μαυροβούνιο στη φάση των ομίλων και περιμένει την Ελλάδα στα προημιτελικά.

Η Εθνική ανδρών από τη στιγμή που έμεινε τρίτη στον όμιλό της μετά τη νίκη των Ούγγρων επί της Ιταλίας με 10-5, είναι υποχρεωμένη να δώσει νοκ άουτ αγώνα την Πέμπτη (11/1) λογικά με την Ολλανδία για να περάσει στα προημιτελικά.

Τα προγνωστικά είναι φυσικά υπέρ της «γαλανόλευκης» του Θοδωρή Βλάχου που εφόσον τα επιβεβαιώσει και περάσει στην οκτάδα, θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Κροατία την Παρασκευή (12/1).

Η λογική λέει λοιπόν πως πάμε σε έναν προημιτελικό κόντρα στους οικοδεσπότες, σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο. Θυμίζουμε πως στο Σπλιτ (2022) η λαβωμένη Εθνική είχε παίξει ξανά με την Κροατία στη φάση των ομίλων τότε, σε έναν αγώνα όπου η διαιτησία είχε παίξει 80-20 χαρίζοντας στους γηπεδούχους την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά μετά το τελικό 5-5.

Η Εθνική είχε τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της και έπαιξε προημιτελικό με την Ισπανία, μένοντας εκτός τετράδας.

Αυτό που προέχει βέβαια αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να μην την πατήσει στον νοκ άουτ (την Τρίτη 8/1 θα ξέρουμε οριστικά τον αντίπαλο) αγώνας της Πέμπτης (11/1), να βγάλει το ματς χωρίς προβλήματα και τιμωρίες και να πάει πανέτοιμη για τον μεγάλο προημιτελικό της Παρασκευής (12/1), απέναντι στην Κροατία των Μάρκο Μπίγιατς, Λούκα Λόντσαρ του Ολυμπιακού.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα