Ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ανδρών στην Κροατία (13-11)

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών που γνώρισε την ήττα από την Κροατία και αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Για ένα ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα των ανδρών έβαλε δύσκολα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία μέσα στο Ζάγκρεμπ αλλά ηττήθηκε 13-11 και αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Αντίπαλος αύριο (17.45) η Σερβία για τις θέσεις 5-8.

Η Εθνική μας μπήκε πολύ καλά στο ματς. Ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ εκμεταλλευομένη τις αποβολές που πήρε και παίζοντας καλή άμυνα. Η «γαλανόλευκη» στο πρώτο ημίχρονο δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα (1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4, 6-5) με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν στο φινάλε με τον Μπουλούμπασιτς (6-6).

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν καταστροφικό. Η Κροατία με ένα 3-0 ξέφυγε στο σκορ με 9-6 ενώ η Εθνική μας έχασε και τον πρώτο της σκόρερ με τρία τέρματα σε εκείνο το σημείο, το Γιάννη Φουντούλη με τρεις ποινές (!). Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου έδωσε τη λύση 2.09 πριν από το τέλος του οκταλέπτου (9-7), πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στην τρίτη περίοδο. Ο Φάτοβιτς όμως με το τρίτο του προσωπικό τέρμα 7’’ πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου έγραψε το 10-7 για την Κροατία που λειτούργησε καλύτερα σε αυτό το οκτάλεπτο και έβαλε τις βάσεις για να πάρει τη νίκη.

Ο Λόντσαρ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα τέσσερα γκολ (11-7) για να μειώσει ο Δερβίσης (11-8), ενώ απέμεναν έξι λεπτά για το φινάλε. Ο Σέτκα στον παραπάνω έδωσε εκ νέου αέρα τεσσάρων γκολ στους Κροάτες (12-8) που είχαν πάει τον προημιτελικό εκεί που ήθελαν. Ο Βλαχόπουλος 3.12 για το τέλος έκανε το 9-12 και ένα λεπτό αργότερα ο Γενηδουνιάς μείωσε ακόμη περισσότερο (10-12). Ο Χαβιέ Γκαρσία όμως στην επόμενη επίθεση πέτυχε το 13-10 και τελείωσε τον προημιτελικό. Ο Γούνας με πέναλτι 31 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 13-11 υπέρ της Κροατίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-5, 1-4, 4-3

Ελλάδα: Φουντούλης 3, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Γενηδουνιάς 1.

Κροατία: Βρλιτς 2, Σέτκα 2, Γκαρσία 2, Φάτοβιτς 3, Γιόκοβιτς 2, Μπουλούμπασιτς 1, Λόντσαρ 1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα