Ελλάδα – Γερμανία 11-6: Στην 7η θέση η Εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε 11-6 τη Γερμανία και κατέκτησε την 7η θέση.

 

Με τον Κώστα Γαλανίδη αυτή τη φορά κάτω από τα δοκάρια, η Εθνική μας ομάδα αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ με 2-0. Αν και ο αγώνας δεν είχε ουσιαστικά ενδιαφέρον και παίξαμε πάλι χωρίς τον τραυματία Άγγελο Βλαχόπουλο, η «γαλανόλευκη» έδειξε χαρακτήρα και δεν παράτησε τον αγώνα. Μείωσε με τον Αργυρόπουλο στην πρώτη περίοδο (2-1) και έδειξε να συνέρχεται.

Οι επιθέσεις στον παραπάνω και πάλι μπορεί να μην ήταν καλές αλλά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρήκαμε γκολ από την περιφέρεια με Φουντούλη, Καπότση. Ο τελευταίος όπως είπαμε και στον αγώνα με την Αυστραλία, λόγω της απουσίας Βλαχόπουλου πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και στον σημερινό αγώνα με τη Γερμανία και ήταν εξαιρετικός. Όπως και η Ελληνική άμυνα με τον Γαλανίδη στο τέρμα αφού οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο.


Έτσι στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά πήγε στα δυο γκολ υπέρ της Εθνικής μας με τα γκολ των Γούνα, Δερβίση ενώ στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε ότι ήθελε μέσα στο νερό. Έβγαλε όμορφες φάσεις, είχε διάθεση και πάθος σε αντίθεση με τους Γερμανούς που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ελληνικό ρυθμό. Με ένα γρήγορο 3-0 (!) στα μισά της τελευταίας περιόδους η σεμνή παράσταση έλαβε τέλος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ξεφεύγει με 9-4. Οι Καπότσης, Δερβίσης, Γούνας εκτέλεσαν το Σένκελ και 4.20 για το φινάλε του αγώνα είχαμε το 9-4 ενώ με τη βοήθεια και του VAR ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το δέκατο ελληνικό γκολ από τον Δερβίση, που έκανε πολύ καλό ματς. Ο Ρέστοβιτς 3.04 για την ολοκλήρωση του αγώνα σκόραρε μειώνοντας σε 10-5 και ο Σταμ διαμόρφωσε το 10-6 1.07 για το τέλος. Το τελικό 11-6 έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με γκολ από φουνταριστό στην επόμενη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 0-2, 2-5.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σένκελ, Ράιμπελ , Φαν Ντερ Μπος, Ρεάλ Γ. 1, Πρόις, Γιουνγκλιγκ, Στρέλεζκι 1, Γκιέλεν , Σταμ 2, Τσουκ , Ρέστοβιτς 1, Αίντνερ 1, Γκοτ.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Δερβίσης 3, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Γαλανίδης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα