Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ελλάδα – Ιταλία 6-10: Με το αριστερό στο Ευρωπαϊκό οι άνδρες

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε 10-6 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Για τον Δ’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο, η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών έχασε στην πρεμιέρα της με 10-6 από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία.

Η «γαλανόλευκη» στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε εξαιρετικά, είχε σε πολύ καλή βραδιά τον τερματοφύλακά της Μανώλη Ζερδεβά και διεκδικούσε τη νίκη αν και πάλι στον παίκτη παραπάνω δεν ήμασταν καλοί.

Η Ιταλία προηγήθηκε αλλά η Εθνική με δυο σερί γκολ στον παραπάνω (Γούνας, Αργυρόπουλος) πήρε το προβάδισμα και έλεγχε το ματς. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Καπότσης έγραψε το 3-2 αλλά η Ιταλία με τους Μποντέγκας (κόντρα), Φιλιόλι (παραπάνω) πήρε εκ νέου το προβάδισμα για να ισοφαρίσει ο Φουντούλης (4-4 ημίχρονο).

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν καταστροφικό. Στον παίκτη λιγότερο βγάλαμε άμυνες, ο Ζερδεβάς είχε καλές επεμβάσεις αλλά οι Ντι Φούλβιο, Φιλιόλι, Λουόνγκο βρήκαν γκολ από την περιφέρεια (7-4), με την Εθνική μας να έχει κολλήσει επιθετικά και να σκοράρει στο φινάλε της περιόδου με τον Μουρίκη (εξαιρετικό τέρμα μετά την ασίστ του Φουντούλη).

Με το 7-5 υπέρ των Ιταλών ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουμε στην τελευταία περίοδο. Ειδικά όταν βάζουμε γκολ μόνο με... αίτηση. Χάθηκαν επιθέσεις στον παραπάνω και ο Ετσενίκε στην κόντρα ουσιαστικά με το αριστερό έγραψε το 8-5 (4.48 για το φινάλε).

Ο Ζερδεβάς απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Φούλβιο και έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική μας να έχει κάποιες ελπίδες. Ο Γενηδουνιάς μείωσε στη συνέχεια σε 8-6 αλλά ο Ετσενίκε και πάλι έβαλε τέλος στα όποια όνειρα για ένα θετικό αποτέλεσμα (9-6) ενώ ο Ρεντζούτο έγραψε και το 10-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 1-3, 1-3.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντζούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόζια.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα