Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 8-14: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος...(vids)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 14-8 από την πανίσχυρη Προ Ρέκο για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League. Αύριο (2/3, 18.45) τα σπουδαία κόντρα στη Μαρσέιγ σε ένα κρίσιμο αγώνα για την πρόκριση στο final 8

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο οκτάλεπτο έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ειδικά στον παίκτη λιγότερο αλλά και στην περιφέρεια απέναντι στα αστέρια της αντίπαλης ομάδας. Κράτησε χαμηλά την Προ Ρέκο που πήρε τέσσερις ποινές αλλά σκόραρε μόλις τη μία με τον έμπειρο φουνταριστό Ματέο Αϊκάρντι (επιλέχθηκε αυτός και ο Χάλοκ από τον Ερνάντεζ και έμεινε εκτός ο Κροάτης Ντόμπουντ) να γράφει το 1-0 για την Ιταλική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» στην επίθεση δεν μπόρεσαν να βρουν σουτ με αξιώσεις, ούτε έβγαλαν κάποια κόντρα ενώ πήραν μόλις μία ποινή αλλά δεν εκτέλεσαν καλά τον παίκτη παραπάνω σε μία περίοδο βέβαια όπου ο φουνταριστός του Ολυμπιακού, Κώστας Κάκαρης φορτώθηκε με δύο ποινές.

Η Προ Ρέκο και πάλι στον παραπάνω, αυτή τη φορά με τον Λουόνγκο έκανε το 2-0, αλλά ο Ολυμπιακός άμεσα απάντησε με τον Ντάουμπε στον παίκτη παραπάνω, ωστόσο οι Ιταλοί με τη βοήθεια και των διαιτητών σε αυτό το σημείο του αγώνα πήραν διαφορά (4-1) σκοράροντας με Φιλιόλι (περιφέρεια), Ντι Φούλβιο (κόντρα).

Βλάχος: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι, δεν το απολαύσαμε»

Ο Ολυμπιακός όμως δεν τα παράτησε και με τέρματα των Ίρβινγκ (4-2, παραπάνω), Αργυρόπουλου (4-3, υπέροχο γκολ από τη θέση φουνταριστού με τον Ίβοβιτς πάνω του) επέστρεψε αλλά εκεί μίλησε η κλάση του Μάντιτς. Ο Σέρβος με ένα υπέροχο αριστερό σουτ, έχοντας και τον Γενηδουνιά πάνω του, έγραψε το 5-3, σε μία περίοδο όπου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο αλλά...πληγώθηκαν από την περιφέρεια, την κόντρα αλλά και τις αποφάσεις των διαιτητών. Του Κροάτη Πέρις και του Σέρβου Πουτνίκοβιτς.

Αργυρόπουλος: «Να μάθουμε από την ήττα»

Σε τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο η κατάσταση...ξέφυγε, με την Προ Ρέκο να έχει τρία γκολ, τον Ολυμπιακό κανένα, με ένα χαμένο μάλιστα πέναλτι (ο Μπίγιατς είπε όχι στον Γενηδουνιά). Οι Ιταλοί με Βελότο (περιφέρεια, παραπάνω), Ετσενίκε (κόντρα) ξέφυγαν 8-3 (5.10 για το τέλος της περιόδου), με τον Αργυρόπουλο να παλεύει μόνος του...ο διεθνής άσος σε δυο περιπτώσεις πήρε το εξάμετρο και με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 8-5.

Η άμυνα βγήκε στη συνέχεια και πάλι με παίκτη λιγότερο για να ακολουθήσει ένα ακόμη προσωπικό τέρμα από τον Ντάουμπε (πήρε το φάουλ έξω από τα έξι μέτρα και εκτέλεσε άμεσα) για το 8-6. Η Ρέκο όμως πήρε κι άλλη ποινή κι αυτή τη φορά ο Μάντιτς σκόραρε για το 9-6 με τους Ιταλούς να έχουν 4/10 στον παραπάνω και τον Ολυμπιακό 2/4 αφού με το ζόρι έπαιρνε αποβολή, ενώ ο Λουόνγκο (περιφέρεια) πήγε εκ νέου τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (10-6).

Στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του και τον αυριανό (2/3) κρίσιμο αγώνα με τη Μαρσέιγ ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει αυτό το παιχνίδι και με το ρυθμό που είχαν οι Ιταλοί και δεν σταματούσαν μέχρι το τέλος, έχοντας στο μυαλό τους ενδεχομένως και τις δυο σερί...κηδείες σε Γένοβα (9-7 στον τελικό του Champions League το 2018) και Ανόβερο (12-11 στον ημιτελικό του Champions League το 2019). Ο Ντι Φούλβιο από την περιφέρεια, και πάλι, έκανε το 11-6, για να γράψει το 12-6 ο Λουόνγκο στον παίκτη παραπάνω, με τους Πρεσιούτι, Βελότο να ανεβάζουν τη διαφορά στα οκτώ γκολ (14-6). Ο Καπότσης μείωσε σε 14-7 στον παίκτη παραπάνω και ο Ντάουμπε από την περιφέρεια διαμόρφωσε το τελικό 14-8.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-4, 3-5, 2-4.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος 3, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

Προ Ρέκο:Μπίγιατς, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 2, Φιλιόλι 1, Γιάνγκερ, Βελότο 3, Πρεσιούτι 1, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Χάλοκ, Αϊκάρντι 1, Λουόνγκο 3, Νέγκρι.

*Στα άλλα σημερινά (1/3) ματς του ομίλου είχαμε: Σπαντάου - Μαρσέιγ 7-7, Γιουγκ - Ορτίτζια 8-6.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγώνες): Γιουγκ 12, Προ Ρέκο 12, Ολυμπιακός 6, Ορτίτζια 3, Μαρσέιγ 1, Σπαντάου 1.

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ (2/3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σπαντάου – Ορτίτζια (16.15), Μαρσέιγ – Ολυμπιακός (18.45), Προ Ρέκο – Γιουγκ (21.15).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα