Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 10-8: Στοίχισαν κούραση και παραπάνω (highlights)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 10-8 στο Κραγκούγιεβατς από την πρωταθλήτρια Σερβίας Ραντνίτσκι για την 8η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του LEN Champions League. Κούραση και παίκτης παραπάνω (4/10) στοίχισαν για την ομάδα του Πειραιά που είχε και χαμένο πέναλτι με τον Φιλίποβιτς στην τελευταία περίοδο. 

Η Ραντνίτσκι κυριάρχησε στο πρώτο οκτάλεπτο, έχοντας 2/2 στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα, ένα γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Φουντούλη (1-1) από την περιφέρεια, αλλά στη συνέχεια είχε 0/3 στον παίκτη παραπάνω, δέχθηκε τρία γκολ και η πρωταθλήτρια Σερβίας ξέφυγε 4-1. Ο νεαρός Γκίλλας 1.23 για το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω (1/4) για τον Ολυμπιακό μείωσε σε 4-2, αλλά ο Ραντούλοβιτς και πάλι στον παραπάνω (3/3 οι γηπεδούχοι) έκανε το 5-2 αλλά ο Μουρίκης στον δεύτερο σερί πετυχημένο παραπάνω για την ομάδα του Πειραιά, έκανε το 5-3.

Ο Φουντούλης με ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια μείωσε στο γκολ (5-4), με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις στον παίκτη λιγότερο (ο Τσουκ έκανε το 6-4) ενώ έπρεπε να εκμεταλλευθεί τις δικές του ποινές. Ο Γενηδουνιάς το έκανε και μείωσε ξανά στο γκολ (6-5), με τους Σέρβους να έχουν τον πρώτο δικό τους χαμένο παραπάνω (διπλό μάλιστα), ωστόσο οι διαιτητές φόρτωναν συνεχώς με ποινές τον Ολυμπιακό που έβγαλε άμυνες στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Μπίγιατς ανέβηκε αλλά δεν ερχόταν το γκολ της ισοφάρισης γιατί υπήρχε βιασύνη στην επίθεση. Έτσι ο Λούκιτς λίγο πριν από το τέλος έκανε και το 7-5 (ημίχρονο). 4/6 στον παραπάνω η Ραντνίτσκι, 3/6 ο Ολυμπιακός στον παραπάνω.

Το ξεκίνημα στο τρίτο ήταν ονειρεμένο για τον Ολυμπιακό, με τον Φιλίποβιτς να μειώνει σε 7-6 με πέναλτι (το κέρδισε ο Μουρίκης) ενώ ο Σέρβος άσος ήταν αυτός που ισοφάρισε (για πρώτη φορά μετά το 1-1) 6.14 για το τέλος της περιόδου με γκολ στον παραπάνω! Μάλιστα στα μέσα της περιόδου, χάθηκε και η ευκαιρία για να περάσει η ομάδα του Πειραιά μπροστά με επίθεση στον παραπάνω. Χάθηκαν επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, με τον Ραντούλοβιτς 2.14 για το τέλος της περιόδου να γράφει το 8-7, σε ένα οκτάλεπτο πολύ σκληρό.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να χάνει τον πρώτο παραπάνω (4/9) και την πρωταθλήτρια Σερβίας να σκοράρει (9-7) από φουνταριστό με τον πολύπειρο Κροάτη άσο Βρλιτς (ήταν MVP στην πρόσφατη νίκη της Κροατίας επί της Ελλάδας στο World League). Στη συνέχεια, ο Μουρίκης πήρε πέναλτι αλλά ο Ντομποζάνοφ απέκρουσε το σουτ του Φιλίποβιτς. Το ευχάριστο ήταν πως στη συνέχεια χάθηκε ο παίκτης παραπάνω των Σέρβων (4/8) και αμέσως ο Γιάννης Φουντούλης μείωσε στο γκολ (4.00 λεπτά για το τέλος). Ο Μαυροβούνιος Ουκρόπινα που δεν είχε σκοράρει, βρήκε γκολ 3.32 για το τέλος, στον παίκτη παραπάνω (10-8), με τον Ολυμπιακό να...πετάει στα σκουπίδια τις ποινές που πήρε αφού δεν μπορούσε να επιστρέψει.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 1-2, 2-1.

Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς: Ντομποζάνοφ, Ραντούλοβιτς 2, Στανόγιεβιτς, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 1, Κρουγκ, Ουκρόπινα 1, Πιέβαντσιτς, Τοχόλι, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 2, Βρλιτς 2, Τοντορόφσκι.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Μπρέσια επικράτησε εκτός έδρας 15-14 της Γιαντράν Σπλιτ και παρέμεινε στην κορυφή.

Η Φερεντσβάρος δεν είχε πρόβλημα με την Ντιναμό Τιφλίδας (16-10).

Η Νόβι Μπέογκραντ στο ντεμπούτο του Γιόβοβιτς στον πάγκο, επικράτησε 11-9 της Μπαρτσελονέτα. Αποτέλεσμα που ευνοεί φυσικά αφού οι Ισπανοί παρέμειναν μακριά…

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες): Μπρέσια 20, Ολυμπιακός 16, Φερεντσβάρος 16, Νόβι Μπέογκραντ 14, Μπαρτσελονέτα 11, Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς 7, Γιαντράν Σπλιτ 6, Ντιναμό Τιφλίδας 0.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα