Στο Euro Cup ο Υδραϊκός

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης θα μετάσχει για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του ο Υδραϊκός.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη δήλωσε συμμετοχή στο Euro Cup της περιόδου 2018-19 και μάλιστα θα φιλοξενήσει στην Αθήνα τους αγώνες του Δ΄ ομίλου της Α΄ προκριματικής φάσης, το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου. Αντίπαλοι του Υδραϊκού θα είναι η ιταλική Ορτίτζια Συρακουσών, η σερβική Νις και η Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο, με τους δύο πρώτους να παίρνουν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Σε ό,τι αφορά το Champions League, δεν θα υπάρξει ελληνική ομάδα στον Α΄ προκριματικό γύρο, αφού η -τρίτη του περσινού πρωταθλήματος- Χίος δεν δήλωσε συμμετοχή. Η Βουλιαγμένη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στον Β΄ προκριματικό, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα είναι φυσικά και φέτος απευθείας στους ομίλους. Στα αξιοσημείωτα, ότι η LEN έδωσε απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους στον Ερυθρό Αστέρα (αφήνοντας εκτός την Παρτιζάν) και στη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ αντί της αδύναμης ολλανδικής Αλφεν, που θα παίξει στα προκριματικά. Αυτό, όμως, που προξένησε τη μεγαλύτερη -και αρνητική- εντύπωση, ήταν το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέλεξε να δώσει ξανά wild card στις Τσόλνοκι και Εγκερ και να... στείλει στα προκριματικά τη νέα πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, τη Φερεντσβάρος, η οποία θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αφού έχει φτιάξει μία εξαιρετικά δυνατή ομάδα.

Αναλυτικά, οι 12 wild card για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Προ Ρέκο (Ιταλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Τσόλνοκι, Εγκερ (Ουγγαρία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Σπαντάου, Ανόβερο (Γερμανία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία). Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις για τους «16» θα συμπληρωθούν μέσα από τρεις προκριματικούς γύρους.

Υπενθυμίζεται ότι το final-8 του 2019 θα διεξαχθεί στο Ανόβερο, με τη γερμανική ομάδα να έχει εξασφαλισμένη θέση στην τελική οκτάδα (παραταύτα θα παίξει κανονικά στους ομίλους).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα