Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Στους «8» του Champions League

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 12-10 τη Βουλιαγμένη στον όμιλο της Ρώμης, έκανε το δύο στα δύο και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Champions League στο πόλο γυναικών. 

Δύο στα δύο και πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League για τις γυναίκες του Ολυμπιακού. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στον όμιλο της Ρώμης πήρε τον «εμφύλιο» με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη (12-10) και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την Κυριακή (12/12, 12.30), ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Ρόμα (νίκησε την Ντε Ζάαν με 13-6 το Σάββατο) για την πρωτιά στον όμιλο της Ρώμης.

Η Βουλιαγμένη στο πρώτο οκτάλεπτο είχε τον έλεγχο, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο χαμένα πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκες» στη δεύτερη περίοδο με ένα 4-0 όχι μόνο γύρισαν το ματς αλλά ξέφυγαν και 7-3.

Η Κρίστμας στο τρίτο οκτάλεπτο με πέναλτι έγραψε το 8-4, ωστόσο ο ΝΟΒ…μάζεψε τη διαφορά και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει περισσότερο (6-8, 7-9, 8-10).

Μάλιστα η Ελληνιάδη μείωσε και στο γκολ (9-10) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι ζητήματα στην άμυνα. Ο «εμφύλιος» έγινε πιο σκληρός όσο πλησιάζαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει σημαντικό γκολ με τη Νικόλ Ελευθεριάδου (9-11, 2.24 πριν από το τέλος). Η κορυφαία Κίρα Κρίστμας, 1.02 πριν από τη λήξη έγραψε το 12-9 για τον Ολυμπιακό και τα πάντα εκεί τελείωσαν.

Στο τέλος η Γιαννοπούλου με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 12-10 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-4, 5-3, 1-2.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογερόπουλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 4, Ριτζ 2, Μαρκατσέλη, Κρασά, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Σακάλογλου.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Σάντα, Κρίστμας 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα