Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς 13-7: Να περάσει ο επόμενος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 13-7 τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς στον Πειραιά και παραμένει στην κορυφή του Α’ ομίλου του Champions League στο πόλο ανδρών. Μεγάλο ματς από τους φουνταριστούς Μουρίκη, Κολόμβο.

Ακλόνητος στην κορυφή του Α’ Ομίλου στο Champions League ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς κέρδισαν 13-7 στον Πειραιά τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς και φυσικά έκαναν ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση και μαθηματικά στο final 8 του Βελιγραδίου. Λέμε μαθηματικά γιατί μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές (ολοκληρώθηκε ο α' γύρος), μόνο με «θαύμα» θα μείνει εκτός τελικής φάσης η ομάδα του Ολυμπιακού.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό πόλο στο τρίτο οκτάλεπτο και μετέτρεψε το 6-6 σε 11-6 μέσα σε πέντε λεπτά. Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετή έτσι ώστε η ομάδα του Πειραιά να ξεπεράσει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς.

Μουδιασμένα μπήκε ο Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση και η Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς που έχει στο ρόστερ της έμπειρους και εξαιρετικούς παίκτες, είχε το προβάδισμα (0-1, 1-2) με τον χρυσό Σέρβο Ολυμπιονίκη, Μίλος Τσουκ να σκοράρει δύο φορές. Ο Μπίγιατς δέχθηκε ένα…φτηνό τέρμα (0-1) αλλά απέκρουσε πέναλτι του Νίκολα Λούκιτς και στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, βρήκε γκολ και στον παραπάνω με τον Βάμος (1/3) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 3-2, αφού είχε ισοφαρίσει ο Δερβίσης από την περιφέρεια σε 2-2. Εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη λιγότερο για τον Ολυμπιακό (3/3) ενώ στον παραπάνω είχε 1/3.

Η Ραντνίτσκι περνούσε μπάλες στον πολύ δυνατό, Γιόζιπ Βρλιτς, έπαιρνε αποβολές αλλά αδυνατούσε να τις κάνει γκολ. Στο ξεκίνημα βέβαια της πρώτης περιόδου ο Κροάτης πήρε την αποβολή και…έφτιαξε το 3-3 για τον Στανόγεβιτς αλλά η συνέχεια ανήκε στον Μουρίκη. Ο διεθνής φουνταριστός πέτυχε το 4-3 ενώ στη συνέχεια ο ίδιος πήρε την αποβολή και στον παραπάνω μετά την έξοχη ασίστ του Φιλίποβιτς, έγραψε και το 5-3 (πρώτη φορά προβάδισμα δυο τερμάτων) 6.11 πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ένας ακόμη πετυχημένος παραπάνω, αυτή τη φορά από τον Γενηδουνιά και 6-3 για τον Ολυμπιακό στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι Πειραιώτες αντί να…τελειώσουν εκεί το ματς, δέχθηκαν δύο γκολ από Γιάνκοβιτς, Βρλιτς και η Ραντνίτσκι έκανε το παιχνίδι πάλι ντέρμπι (6-5), με την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς να μην έχει και καλές επιλογές στην επίθεση. 3/7 στον παραπάνω ο Ολυμπιακός, 2/6 η Ραντνίτσκι στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Λούκιτς έγραψε και το 6-6 στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να ξυπνά και να σκοράρει με Φουντούλη, Βάμος, Γενηδουνιά (9-6), μέσα σε δύο λεπτά και να βάζει εκ νέου τις βάσεις για να φτάσει σε ακόμη μια νίκη. Μάλιστα ο Κολόμβος ήταν αυτός που έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα. Ο Πατρινός φουνταριστός κέρδισε την ποινή και ήταν αυτός που πέτυχε και το 10-6, 1.17 πριν από το τέλος της περιόδου, μετά την ασίστ του Παπαναστασίου (1/1 στον παραπάνω σε αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός και 0/2 για τη Ραντνίτσκι). Ο Μουρίκης στα τελευταία δευτερόλεπτα κέρδισε το πέναλτι και ο Φουντούλης ανέβασε τη διαφορά στο +5 (11-6) σε ένα ονειρεμένο οκτάλεπτο για την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.

Τα πάντα τέλειωσαν στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει και την τελευταία περίοδο με 2-1 και να φτάνει σε μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 13-7. Μια νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο Βελιγράδι και το final 8 και τον κρατά στην κορυφή μαζί με την Προ Ρέκο (νίκησε 13-3 εκτός τη Ντιναμό Τιφλίδας) ενώ το βράδυ (20.00) η Μπαρτσελονέτα παίζει εκτός έδρας με τη Γιαντράν Σπλιτ κι αν κερδίσει θα είναι επίσης στην κορυφή.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 5-1, 2-1.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς, Κολόμβος 3, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς: Ντομποζάνοφ, Μπράνκοβιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 2, Κόγιτς, Ουκρόπινα, Ποζνάνοβιτς, Πιέβαντσιτς, Άντιτς, Λούκιτς 1, Βρλιτς 1, Τοντορόφσκι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα