Η τρίμηνη διακοπή… χαλάει το Champions League

Το μάτι των παικτών του Ολυμπιακού γυαλίζει αλλά δυστυχώς θα ακολουθήσει τρίμηνη διακοπή που θα αλλάξει αρκετά το Champions League.

Την Τετάρτη (22/11) ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Champions League, ωστόσο ο Θρύλος θα ξαναδώσει σημαντικό ματς στην Ευρώπη τον Μάρτιο! Φυσικά υπάρχει το ντέρμπι με την Προ Ρέκο στις 6 Δεκεμβρίου στο φινάλε της φάσης των ομίλων αλλά θα είναι ματς όπου δεν θα έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η ουσία είναι πως φέτος, λόγω εθνικών ομάδων θα ακολουθήσει τρίμηνη διακοπή και τα σπουδαία στο Champions League θα τα δούμε μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κροατία τον Ιανουάριο και μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Φεβρουάριο.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως ομάδες σαν τον Ολυμπιακό, την Προ Ρέκο, τη Νόβι Μπέογκραντ, την Μπαρτσελονέτα θα…υπολειτουργούν αφού διαθέτουν στο ρόστερ τους πολλούς διεθνείς πολίστες οι οποίοι έχουν μπροστά τους ένα Ευρωπαϊκό και ένα Παγκόσμιο και στο… βάθος τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός του Χρβόγε Κόλιανιν πάει από το καλό στο καλύτερο. Θυμηθείτε τι πήγε να πάθει στην πρεμιέρα όταν δεν ήταν έτοιμος και δείτε πώς παίζει τον τελευταίο έναν μήνα η ομάδα του Πειραιά.

Οι παίκτες μαθαίνουν τον Κόλιανιν, ο Κροάτης εκείνους και οι νταμπλούχοι βγάζουν κάτι όμορφο μέσα στο νερό. Πάνω λοιπόν που η ομάδα έχει στρώσει, ο Κόλιανιν θα χάσει τους μισούς παίκτες λόγω εθνικών και θα τους περιμένει ξανά μετά το Παγκόσμιο τον Φεβρουάριο στην Ντόχα.

Δεν πρέπει να είσαι μάντης για να καταλάβεις πως τον Μάρτιο θα είναι μια άλλη διοργάνωση, με παίκτες φανερά κουρασμένους που θα έχουν κάνει διαφορετικές προετοιμασίες, θα έχουν δουλέψει άλλα συστήματα και θα πρέπει να επιστρέψουν στους συλλόγους τους και να γυρίσουν ξανά τον διακόπτη.

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός της κούρασης, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός τραυματισμού που μπορεί να μην βγει με την εθνική αλλά λίγο καιρό αργότερα με τον σύλλογο.

Για την ώρα βέβαια αυτό που μετράει είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του και βρίσκεται ξανά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League. Από το 2015 και μετά μόλις μια φορά (πρόπερσι) δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα