Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» (16-7) τη Σαντ Αντρέου και πάει final 4!

Η ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε της Σαντ Αντρέου με 16-7 στην Βαρκελώνη. 

Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός, συνέτριψε 16-7 μέσα στη Βαρκελώνη τη Σαντ Αντρέου στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης της Euroleague γυναικών και ουσιαστικά από σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στο final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Θρύλος επιστρέφει – ύστερα από έναν χρόνο – στο final 4 της Euroleague γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έκανε σήμερα το απόγευμα επίδειξη δύναμης μέσα στη Βαρκελώνη, με αντίπαλο τη Σαντ Αντρέου. Έτσι στον επαναληπτικό στον Πειραιά στις 9 Μαρτίου, με τον κόσμο στο πλευρό τους, τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα γιορτάσουν την επιστροφή της ομάδας στην τελική φάση της Euroleague. Εκεί όπου θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν αφεντικό από το πρώτο οκτάλεπτο. Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 1-0 αλλά…απάντησε με ένα σερί 3-0 και πήρε το προβάδισμα γρήγορα-γρήγορα. Όσο περνούσε η ώρα, η άμυνα γινόταν ολοένα και καλύτερη και έτσι στο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά ήταν μπροστά με 7-2, καθώς στη δεύτερη περίοδο δεν δέχθηκε γκολ!

Στο τρίτο οκτάλεπτο ανέλαβε δράση στην επίθεση η Αλεξάνδρα Ασημάκη, που πέτυχε και τα τρία γκολ για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα τρία λεπτά πριν από το τέλος ήταν μπροστά με 10-4 με το τέρμα της Ασημάκη. Ακολούθησε ένα γρήγορο 2-0 από τις Ισπανίδες (10-6) σε λιγότερο από ένα λεπτό, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η έμπειρη Τσουκαλά στο φινάλε όμως του οκταλέπτου έκανε το 11-6 για τον Θρύλο που ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος αν και σε αυτή την περίοδο, δέχθηκε τέσσερα τέρματα, κάτι που φυσικά δεν θα αρέσει στον κόουτς Παυλίδη.

Η Μπάκλινγκ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα έξι γκολ (12-6). Η Ασημάκη με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έγραψε το 13-6, για να μειώσει η Σλίκινγκ (13-7) και να έρθει η Μαργαρίτα Πλευρίτου να απαντήσει (14-7) για τον Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός στην επίθεση. Η Ελευθερία Πλευρίτου 3.45 πριν από το τέλος πέτυχε και το 15-7 για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα η νεαρή φουνταριστή Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (16-7).

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-4, 4-4, 1-5.

Σαντ Αντρέου: Αρίνο 1, Σλίκινγκ 2, Μορέλ 1, Γιάκοβιτς 1, Κέουνινγκ 1, Κρέσπι 1.

Ολυμπιακός: Ασημάκη 4, Αβραμίδου 3, Μπάκλινγκ 2, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα