Ολυμπιακός – Νηρέας Χαλανδρίου 16-4: Σαρωτικός και νταμπλούχος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 16-4 το Νηρέα Χαλανδρίου στον τελικό του final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη απόψε (18/7) στο Ρέστειο και έκανε το νταμπλ.

Μετά τους άνδρες και οι γυναίκες του Ολυμπιακού έκαναν το νταμπλ.

Οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη κέρδισαν εύκολα 16-4, όπως άλλωστε αναμενόταν, τον Νηρέα Χαλανδρίου στον τελικό του final-4 και κατέκτησαν το δεύτερο Κύπελλο και νταμπλ στην ιστορία τους.

Βέβαια ο θεσμός του Κυπέλλου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και ο Ολυμπιακός έχει ήδη δυο κατακτήσεις ενώ ο ΝΟΒ μία.

Ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε χωρίς τις Ασημάκη, Τσουκαλά, Σταματοπούλου, μπήκε κάπως νωθρά στο ματς επιθετικά, αλλά στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου με δυο τέρματα της Βασιλικής Πλευρίτου και ένα της Ελευθερίας Πλευρίτου (άνοιξε το σκορ) έκλεισε το οκτάλεπτο προηγούμενος με 3-0.

Ο Νηρέας Χαλανδρίου προσπάθησε όσο μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο, απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο.

Μυριοκεφαλιτάκη, Κανετίδου, Ελευθεριάδου, Μπενέκου ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 7-0 στη δεύτερη περίοδο, με το Νηρέα να έχει και ένα χαμένο πέναλτι (Τριχά στο αριστερό δοκάρι) σε αυτό το οκτάλεπτο.

Τα πάντα φυσικά είχαν πάρει το δρόμο τους από την Παρασκευή (17/7), όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Βουλιαγμένη με 9-5 στον ημιτελικό και απόψε όλοι απλά περίμεναν τη λήξη και στη στέψη των κοριτσιών του Θρύλου. Μάλιστα ο Χάρης Παυλίδης αλλά και η Ευτυχία Καραγιάννη στον σημερινό τελικό έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχαν στην αποστολή.

Οι Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μπενέκου έκαναν το 10-0, με την Τορνάρου να σκοράρει για το Νηρέα Χαλανδρίου περίπου τρία λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (10-1). Η αρχηγός Αβραμίδου έγραψε το 11-1 για να ακολουθήσει ένα ακόμη τέρμα από την Ελευθερία Πλευρίτου (12-1). Η Νιαρχάκου με γκολ στην παίκτρια παραπάνω, νίκησε τον Δουρέκα (είχε περάσει αντί της Διαμαντοπούλου) για το 12-2 που ήταν και το σκορ στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου.

Για τον Ολυμπιακό, στην τελευταία περίοδο σκόραρε το πρώτο της τέρμα σε τελικό η Νεφέλη Χαλδαίου (13-2), με την Ιφιγένεια Μαυρωτά να απαντά στην παίκτρια παραπάνω (13-3). Η 16χρονη Χριστίνα Σιούτη πέτυχε το 14-3 για την ομάδα του Πειραιά σε ένα οκτάλεπτο ελεύθερο, όπου ο Νηρέας βρήκε ένα ακόμη τέρμα με την Αγγελίδη (14-4) ενώ ο Ολυμπιακός σημείωσε κι άλλο τέρμα με την "πιτσιρίκα" Σιούτη (15-4). Η Δούλη ήταν εκείνη που έγραψε και το 16-4 που ήταν και το τελικό σκορ.

MVP και πρώτη σκόρερ (6 γκολ) της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-0, 5-2, 4-2.

Ολυμπιακός: Βασιλική Πλευρίτου 3, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κανετίδου 1, Ελευθεριάδου 1, Μπενέκου 1, Αβραμίδου 1, Χαλδαίου 1, Σιούτη 2, Δούλη 1.

Νηρέας Χαλανδρίου: Τορνάρου 1, Νιαρχάκου 1, Μαυρωτά 1, Αγγελίδη 1.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα