Κύπελλο Ελλάδας: Στην έδρα της Βουλιαγμένης οι τελικοί των Ανδρών και των Γυναικών

Σύμφωνα με την ΚΟΕ οι τελικοί του Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών θα διεξαχθεί στην έδρα της Βουλιαγμένης.

Μετά από τρία χρόνια θα διεξαχθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Βουλιαγμένης στο Λαιμό το Final 8 Ανδρών και το Final 4 των Γυναικών στο Κύπελλο Ελλάδας. Η μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης θα διεξαχθεί το διάστημα 9-11 Μαΐου 2024.

Στις 24 Απριλίου (και ώρα 13:00), και αφού έχουν ολοκληρωθεί τα play in στο πρωτάθλημα Ανδρών, θα διεξαχθεί στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας η κλήρωση των δυο διοργανώσεων, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και των ΜΜΕ.

Στο Final 8 των Ανδρών θα συμμετάσχουν οι οκτώ ομάδες που κατέλαβαν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και στο Final 4 των Γυναικών οι τέσσερις ομάδες επίσης που κατέλαβαν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Στις 9/5 θα διεξαχθούν οι τέσσερις προημιτελικές συναντήσεις για το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών. Στις 10/5 θα γίνουν οι δυο ημιτελικοί Ανδρών και οι δυο ημιτελικοί Γυναικών και στις 11/5 οι δυο τελικοί.

Αναφορικά με τους άνδρες, το 2021 ήταν που συμμετείχαν οκτώ ομάδες (F8). Στον τελικό στη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 20-4. Το 2022 στη Λάρισα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-8 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό ενώ το 2023 στην Πάτρα στον 45ο τελικό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 24 κατακτήσεις επικρατώντας 14-4 του Παναθηναϊκού.

Το 2018, ξεκινά η ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, με την διοργάνωση της Βουλιαγμένης να είναι η 7η στη σειρά. Στη Πάτρα το 2023 ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 5ο τίτλο του (4ο στη συνέχεια) νικώντας 11-6 τον ΝΟ Βουλιαγμένης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα