Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στα ημιτελικά για Απόλλωνα Σμύρνης, Πανιώνιο και Περιστέρι

Ολοκληρώθηκε το παζλ των ημιτελικών του Κυπέλλου πόλο Ανδρών. 

Γνωστά έγιναν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου πόλο Ανδρών. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Πανιώνιο και ο Απόλλων Σμύρνης με το Περιστέρι αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ, ενώ ο Πανιώνιος ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Ο Απόλλων Σμύρνης απέκλεισε τη Βουλιαγμένη στα πέναλτι και το Περιστέρι επικράτησε του Υδραϊκού.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 14-13

Ο ΓΣ Περιστερίου πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Stoiximan Final-8 Κυπέλλου Ανδρών στην υδατοσφαίριση, στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 14-13 επί του Υδραϊκού, στον δεύτερο προημιτελικό, που εξελίχθηκε σε ματσάρα και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή επιθετικά τον φουνταριστό του Άγγελο Φώσκολο (5 γκολ και πολλές κερδισμένες αποβολές, αλλά και βοήθειες στην άμυνα) το Περιστέρι βρήκε λύσεις στα κρίσιμα σημεία και έφτασε στη νίκη.

Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν δυναμικά, προηγήθηκαν με 4-1 και 5-2, αλλά ο Υδραϊκός επέστρεψε στο ματς και ισοφάρισε σε 7-7, 8-8 και 9-9, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά. Ο ΓΣΠ ξέφυγε πάλι με 12-9 και 13-10, ο Υδραϊκός μείωσε σε 14-13, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση που είχε με παίκτη παραπάνω.

Οκτάλεπτα: 4-1, 4-6, 3-2, 3-4.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Μπιτσάκος Χρ. 1, Παπαδημητρίου, Πρέκας 2, Χρυσοσπάθης 1, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 5, Μπεριστιάνος 2, Τοράκης 1, Μπιτσάκος Ανδρ., Χόλαντ, Μπιτσάκος Κ., Αλευρίδης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 1, Τακάτα, Γκαράνης 1, Χατζηκυριακάκης, Σουζούκι 5, Μπλάνης 2, Ρομπόπουλος, Χατζηστεφάνου, Λιαπάκης 4, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος Χ., Μουρατίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16-6

Ο Πανιώνιος πήρε το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στην πυδατοσφαίριση, που γίνεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επιβλήθηκε επί του Παναθηναϊκού με 16-6 στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης, θα παίξει στον αυριανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό (Παρασκευή 10/5, 20:00), ενώ πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από τον αντίπαλό του για τον αποκλεισμό από την 4άδα του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα προβάδισμα με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι Νεοσμυρνιώτες βελτιώθηκαν στην άμυνα και κυριάρχησαν σε όλλους τους τομείς, ιδίως στο τελευταίο οκτάλεπτο, παίρνοντας την τελική διαφορά των 10 γκολ. Κορυφαίας σκόρερ για τον Πανιώνιο ο Μοσκόφ με 5 γκολ. Στοίχισε στον Παναθηναϊκό, απ´ ό,τι φάνηκε, η απουσία του τραυματία Παπανικολάου.

Οκτάλεπτα: 2-4, 5-1, 2-0, 7-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος Γ., Γραμματικός, Καλαϊτζής 2, Μοσκόφ 5, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Σοφός Κ., Καπετανάκης 1, Λιμαράκης, Παυλοστάθης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 1, Μπραΐμης, Σγουρίδης 3, Χατζηγούλας 1Δερμιτζάκης Δ., Αγκόρτσας, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-9

Ένας συγκλονιστικός προημιτελικός, ένα ντέρμπι με δραματική εξέλιξη που έμελλε να κριθεί στα πέναλτι. Εκεί, ο Απόλλων Σμύρνης με συνολικό σκορ 12-9 (8-8 στη κανονική διάρκεια) πήρε τη μεγάλη νίκη στον προημιτελικό του Final -8 Ανδρών στο Stoiximan Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον ΝΟ Βουλιαγμένης και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό. Αύριο Παρασκευή 10/5 στις 18:00 (ΕΡΤSports) θα συναντήσει τον ΓΣ Περιστερίου, πάντα στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, με έπαθλο για τον νικητή το εισιτήριο πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους (Σάββατο 11/9, 17:30, ΕΡΤ 3).

Παιχνίδι που «έσπασε» καρδιές. Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε 6-3, αλλά ο ΝΟ Βουλιαγμένης παίζοντας μέσα στο «σπίτι του» που ήταν κατάμεστο, όχι μόνο ισοφάρισε αλλά 4:00 πριν τη λήξη προηγήθηκε με 8-6. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη όμως, έκανε το δικό της σερί και πέτυχε μέσα σε 44’’ να ισοφαρίσει 8-8 δίνοντας χιτσκοκικό φινάλε στην αναμέτρηση. Στα 00:36 από τη λήξη ο Γαλανόπουλος απέκρουσε το σουτ του Καλογερόπουλου, ο Δεληγιάννης πήρε τάιμ άουτ, ο Σουσιασβίλι έκανε το τελευταίο σουτ, ο Τζωρτζάτος απέκρουσε και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σουσιασβίλι 9-8

Καπότσης 9-9

Γωνιωτάκης 10-9

Χατζής, απέκρουσε ο Γαλανόπουλος

Τόττης 11-9

Κουρούβανης, δοκάρι

Γαρδίκας 12-9

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 1-3, 2-2 και 4-1 στα πέναλτι

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 1, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Τόττης 2, Τσιαβαλιάρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος, Αλμύρας, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης 4, Κουρούβανης, Σαπουνάκης, Ανδρεάδης, Χατζής 2, Σπηλιόπουλος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα