Τοξοβολία: Οδηγίες από την ομοσπονδία σχετικά με τις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας συμβουλεύει σωματεία και αθλητές για τις προϋποθέσεις του σωστού τρόπου δουλειάς στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας επανέρχεται στο θέμα του τρόπου λειτουργίας προπονητηρίων και μετά από ερωτήματα σωματείων προχωρά σε διευκρινιστικές οδηγίες για την ορθή και νόμιμη διεξαγωγή των προπονήσεων στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά αναφέρει:

* Οι αποστάσεις στο προπονητήριο θα είναι στα 15, 18, 50 και 70 μέτρα.

* Στις προπονήσεις μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί αθλητές με την προσκόμιση του δελτίου αθλητικής ιδιότητας, της κάρτας υγείας και της ιατρικής βεβαίωσης, ανεξαρτήτως του τύπου τόξου.

* Οι ανήλικοι αθλητές θα συνοδεύονται από προπονητή, με την προϋπόθεση να μην υπερβαίνεται ο μέγιστος αριθμός των τριών συμπεριλαμβανόμενου και του προπονητή.

* Το πρόγραμμα προπόνησης είναι ευθύνη κάθε σωματείου και δεν χρειάζεται να ενημερώνει την ομοσπονδία για τα ονόματα των προπονούμενων αθλητών, με την προϋπόθεση να μην υπερβαίνεται ο μέγιστος αριθμός των τριών.

* Σε περίπτωση που ο αριθμός των προπονούμενων αθλητών ξεπεράσει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο (28 αθλητές), θα αποχωρούν οι αθλητές που έχουν συμπληρώσει δύο ώρες προπόνησης.

Επίσης, η ΕΟΤ ενημερώνει τα σωματεία-μέλη της ότι, μετά την τελευταία απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για προπονήσεις αθλητών μόνο εντός των ορίων του δήμου κατοικίας τους, επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με τη δυσκολία εφαρμογής της διάταξης αυτής στο άθλημα της τοξοβολίας. Η ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι βρίσκεται εν αναμονή σχετικών διευκρινίσεων.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα