Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Σέικο Χασιμότο νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Η Σέικο Χασιμότο ορίστηκε ως η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο, αντικαθιστώντας τον Γιοσίρο Μόρι.

Photo credits: AP

Η υπουργός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, είναι και επίσημα πλέον η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Η Χασιμότο αντικατέστησε τον Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση την περασμένη εβδομάδα. Ο 83χρονος, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις που θεωρήθηκαν σεξιστικές. Συγκεκριμένα είχε πει: «Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Η 56χρονη Χασιμότο έχει στο παρελθόν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αλμπερτβίλ (1992), ενώ έχει υπάρξει και πρωταθλήτρια στην ποδηλασία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα