Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Προσωρινό «όχι» της Ιαπωνίας στα εμβόλια που προσφέρει η Κίνα

Η Ιαπωνία απορρίπτει προσωρινά για τους αθλητές της τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που προσφέρει η Κίνα, έως ότου λάβουν έγκριση. 

Photo Credits: Shutterstock

Η υπουργός της Ιαπωνίας υπεύθυνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ταμάγιο Μαρουκάουα, δήλωσε την Παρασκευή 12/3 ότι οι Ιάπωνες αθλητές δεν θα λάβουν το εμβόλιο που προτείνει η Κίνα κατά του κορονοϊού, πριν το εγκρίνει η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό "NHK", η απάντηση της Μαρουκάουα στον Τόμας Μπαχ για το συγκεκριμένο θέμα ήρθε πολύ γρήγορα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είχε υποστηρίξει μόλις μια μέρα νωρίτερα -κατά τη δεύτερη ημέρα της 137ης Συνόδου της ΔΟΕ- ότι η Κίνα προτίθεται να προσφέρει εμβόλια σε αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και στο Πεκίνο το 2022.

Οι διοργανωτές φέρονται να εξεπλάγησαν από αυτήν την τοποθέτηση, ενώ ο Τοσιχίρο Μούτο, γενικός διευθυντής των Αγώνων του Τόκιο, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

«Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση (σ.σ. για τον εμβολιασμό αθλητών με τα εμβόλια που προτείνει η Κίνα) θα εξαρτηθεί από κάθε χώρα που έχει εγκρίνει τα εμβόλια από την Κίνα» σχολίασε η Μαρουκάουα, προσθέτοντας ότι κανένα κινεζικό εργαστήριο δεν υπέβαλε αίτημα επικύρωσης εμβολίων στην Ιαπωνία.

Σημειωτέον ότι το κινεζικό εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ούτε από τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα